Σκρέκας: Από την 1η Αυγούστου θα φανεί η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος

Λόγω της κατάργησης τη ρήτρας αναπροσαρμογής  

H μείωση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω της κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής από το τέλος Ιουνίου θα φανεί από την 1η Αυγούστου,  δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον Σκάι.  

Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος

«Η ρήτρα μειώνεται από 1ης Ιουλίου. Η απεικόνιση στους λογαριασμούς θα εμφανιστεί από 1η Αυγούστου», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Σκρέκας ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν εύκολα, ξεκάθαρα και με διαφάνεια να διαλέγουν πλέον τον πάροχο με τη φθηνότερη τιμή.

 Η αλλαγή προμηθευτή θα γίνεται πλέον αζημίως για τον καταναλωτή, χωρίς πέναλτι και ρήτρες, με οριζόντια νομοθετική ρύθμιση, ώστε να υπάρχει  απόλυτη ευελιξία στα νοικοκυριά για την επιλογή που θα κάνουν.  

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τα τρία σημεία της παρέμβασης για να πέσουν οι τιμές

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε ακόμη στο έμμεσο πλαφόν στη λιανική αγορά ενέργειας,  με την οποία απορροφάται η αύξηση σε ποσοστό  82% έως 100% για όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και αν πρόκειται για κύρια ή για δευτερεύουσα κατοικία.

Οι καταναλωτές θα γνωρίζουν πλέον επακριβώς το ποσό που κερδίζουν στον λογαριασμό χάρη στην κρατική επιδότηση καθώς αυτό θα αναγράφεται  δίπλα ακριβώς στο πληρωτέο ποσό.

«Δίνουμε περίπου 300 με 400 εκατ. ευρώ κάθε μήνα για να στηρίξουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες καταναλωτές», δήλωσε. 

Μέτρα για την ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα

Ο κ. Σκρέκαε διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα λαμβάνει εγκαίρως μέτρα για να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια τον χειμώνα ενώ για τον ίδιο λόγο διπλασιάζονται οι εξορύξεις λιγνίτη, στη Ρεβυθούσα τοποθετείται νέα πλωτή δεξαμενή για δύο πλοία με LNG και υπάρχει ετοιμότητα ώστε 4 εργοστάσια φυσικού αερίου να μπορούν να λειτουργήσουν με ντίζελ

Ανακύκλωση συσκευών: 300.000 αιτήσεις έως το Σάββατο

Για την ανακύκλωση συσκευών, ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 300.000 αιτήσεις και από αυτές οι 200.000 είχαν οριστικοποιηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top