Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για τα ΑΦΜ 1 και 2

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις - ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι ανακοινώσεις του Κώστα Σκρέκα για την αντικατάσταση των ηλεκτρικών συσκευών

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα (allazosyskevi.gov.gr) που αφορά στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή», όπως γνωστοποίησε o υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. 

Ανοίγει την Τρίτη 21/6 η πλατφόρμα για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών   

Όπως δήλωσε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ο υπουργός Περιβάλλοντος: «Το ΥΠΕΝ υπολογίζει ότι τα νοικοκυριά θα μπορέσουν να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως 40%, κάτι που μεταφράζεται σε εξοικονόμηση έως και 300 ευρώ στους ετήσιους λογαριασμούς.

Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας: «Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται εύκολα και γρήγορα χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες. Χρειάζεται η καταχώρηση των κωδικών μόνο του taxis και του αριθμού παροχής της κατοικίας. Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αντλούνται και θα διασταυρώνονται αυτόματα, καθώς η ψηφιακή πλατφόρμα συνδέεται με τα Πληροφοριακά συστήματα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων του ΔΕΔΔΗΕ και του ΕΦΚΑ».

Σημειώνουμε, ότι κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να αιτηθεί μέχρι και τρία κουπόνια για την αντικατάσταση συσκευών, ενώ σε κάθε αίτηση θα συμπληρώνεται ο 11ψηφιος αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ο αριθμός συσκευών ανά κατηγορία που οι καταναλωτές αιτούνται να αλλάξουν, η ύπαρξη ή μη ατόμου με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) σε μια οικογένεια και αριθμός κινητού τηλεφώνου ως στοιχείο επικοινωνίας, εφόσον ο δικαιούχους επιλεγεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα.

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα που αφορά στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»

Power Pass: Άνοιξε η πλατφόρμα και για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3 και 4   

Με ΑΦΜ η πλατφόρμα

Το πρόγραμμα επιδοτεί την αντικατάσταση κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών. Για την αίτηση απαιτούνται μόνο οι κωδικοί του taxisnet, ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και το κινητό τηλέφωνο του πολίτη.

Αν η αίτηση εγκριθεί, ο καταναλωτής θα λάβει στο κινητό του τον κωδικό που αντιστοιχεί στην επιδότηση και θα πηγαίνει στο κατάστημα για να αγοράσει τις νέες συσκευές. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει και να παραδώσει τις παλιές συσκευές για ανακύκλωση.

Με τα ΑΦΜ που καταλήγουν σε 1 και 2 άνοιξε σήμερα Τρίτη η διαδικασία αιτήσεων για την επιδότηση της αγοράς έως τριών ηλεκτρικών συσκευών. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr μέσω της οποίας θα υποβάλλονται οι αιτήσεις για το «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» θα παραμείνει ενεργή έως τις 5 Ιουλίου.

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Πώς θα δίνονται τα ποσά 

Σύμφωνα με τον υπουργό, η επιδότηση θα κυμαίνεται από 135 ευρώ έως 710 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο συσκευής που ανακυκλώνεται και κάθε νοικοκυριό μπορεί να αντικαταστήσει έως και 3 ηλεκτρικές συσκευές (ψυγείο, καταψύκτη ή κλιματιστικό) με νέα ενεργειακής κλάσης πολύ πιο αποδοτικής.

«Η επιδότηση αρχίζει από 30% και φθάνει το 50%  του κόστους συσκευών, ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού», συμπλήρωσε.

«Φωτιά και λάβρα» η τιμή της βενζίνης: Προς τα 3 ευρώ το λίτρο στα νησιά! 

H επιδότηση θα κυμαίνεται από 135 ευρώ έως 710 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο συσκευής που ανακυκλώνεται και κάθε νοικοκυριό μπορεί να αντικαταστήσει έως και 3 ηλεκτρικές συσκευές 

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

'Όπως επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος: «Δικαιούχοι είναι όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και για όλες τις κατοικίες και κύριες και μη κύριες κατοικίες. Η επιλογή δικαιούχων θα προκύψει  μέσα από συγκριτική αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και μόρια. Τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μονογονεϊκές  οικογένειες  και οικογένειες με μέλος με αναπηρία μοριοδοτούνται επιπλέον».

Όσοι μείνουν εκτός προγράμματος

Για όσους μείνουν εκτός επιδότησης ο κ. Σκρέκας δήλωσε: «Όσοι δεν επιλεγούν στους αρχικούς δικαιούχους λόγω χαμηλής μοριοδότησης θα παραμείνουν επιλαχόντες, ώστε σε περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος να μπορέσουν και εκείνοι να προχωρήσουν στην αντικατάσταση της συσκευής που επιθυμούν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανα ΑΦΜ

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα ανοίξει σταδιακά και βάσει τα ΑΦΜ, όπως αναφέρεται παρακάτω:

Η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά ανά ΑΦΜ

Δηλ. σήμερα, 21/06/22, μπορούν να υποβάλουν αίτηση ΑΦΜ που λήγουν σε 1 & 2
22/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4
23/6 ΑΦΜ που λήγουν σε  1,2,3,4,5,6
24/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8
25/6 ΑΦΜ που λήγουν σε 1,2,3,4,5,6,7,8,9,0

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top