Ανοίγει την Τρίτη 21/6 η πλατφόρμα για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών   

Επιδότηση έως 710 ευρώ για «πράσινες» συσκευές 

Star ηλεκτρικές συσκευές

Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για την αντικατάσταση παλιών κι ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Πάνω από 200 χιλιάδες νοικοκυριά, θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν έως και τρία κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες και να μειώσουν ως και 40% την κατανάλωση ρεύματος άρα και το λογαριασμό τους. 

Ανακύκλωση συσκευών: Χωρίς δικαιολογητικά και έως 50% η επιδότηση

Κάθε νοικοκυριό θα μπορεί να αντικαταστήσει κλιματιστικά, ψυγεία ή καταψύκτες με νέες συσκευές καλύτερης ενεργειακής κλάσης για κύριες κατοικίες ή και εξοχικά.

Η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει εώς 50%  του κόστους των συσκευών με βάση το ατομικό εισόδημα. Τα ανώτατα όρια επιδότησης κυμαίνονται από 135 εώς 710 ευρώ. Το πρόγραμμα αφορά ακόμα και όσους έχουν υψηλά εισοδήματα, αλλά προτεραιότητα θα έχουν οι πιο «αδύναμοι».  

Σκρέκας: επιλογή δικαιούχων με μοριοδότηση 

«Η επιλογή των δικαιούχων θα προκύψει μέσα από συγκριτική αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και μόρια. Τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μονογονεικές οικογένειες και οι οικογένειες με μέλος με αναπηρία μοριοδοτούνται επιπλέον» διαμηνύει ο Υπουργός Περιβάλλοντος  και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.   

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Έως 710 ευρώ η επιδότηση

Η μείωση του λογαριασμού ενός σπιτιού μπορεί να ξεπεράσει και τα 300 ευρώ τον χρόνο ενώ η συνολική εξοικονόμηση που θα πετύχει η χώρα μας ισοδυναμεί με την ετήσια κατατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας των σπιτιών μιας πόλης με πληθυσμό 100.000 κατοίκων. 

Οι αιτήσεις θα γίνονται στο Alazosyskevi.gov.gr, μόνο με τους κωδικούς TAXIS και τον αριθμό παροχής ρεύματος. Οι δικαιούχοι θα λάβουν ένα ψηφιακό κουπόνι για κάθε συσκευή που θέλουν να αντικαταστήσουν, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ως τις 16 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top