Fuel Pass 2: «Κλείδωσε» ενισχυμένη επιδότηση για τη βενζίνη

Περισσότεροι οι δικαιούχοι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Προ των πυλών είναι η νέα επιδότηση καυσίμων για να μπει ένα «φρένο» στις αλλεπάλληλες αυξήσεις στις τιμές.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «έδειξε» ξεκάθαρα, με όσα είπε στη συνέντευξή του, ότι θα είναι αυξημένη η επιδότηση για το νέο Fuel Pass, σημειώνοντας ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας επιτρέπει έναν πιο ενισχυμένο τρόπο παρέμβασης στα καύσιμα.

Μητσοτάκης: Η φράση που φούντωσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

«Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο. Δε θέλω να προκαταλάβω τον τρόπο με τον οποίο θα παρέμβουμε», είπε ο πρωθυπουργός.

Νέα μέτρα στήριξης για τα καύσιμα - Τα δύο σενάρια για τη βενζίνη

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Ο τρόπος με τον οποίο έχουμε παρέμβει μέχρι σήμερα σας δίνει ένα περίγραμμα του πώς ενδεχομένως θα παρέμβουμε από δω και στο εξής, ίσως και με πιο ενισχυμένο τρόπο. Θέλουμε να κάνουμε μία παρέμβαση για τους επόμενους μήνες. Πιστεύω ότι το αντέχουμε δημοσιονομικά και θα πρέπει να υπάρξει μία ανακούφιση των πολιτών ειδικά ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών. Για να υπάρχει μία ανάσα ως προς τις μετακινήσεις των καλοκαιρινών διακοπών για τα έξοδα των καυσίμων»

Οι σκέψεις για την επιδότηση καυσίμων

Οι τελικές αποφάσεις για το πώς και πόση θα είναι η επιδότηση βενζίνης για τους επόμενους μήνες (τουλάχιστον Ιούλιο και Αύγουστο), εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από  τα στοιχεία από την εκτέλεση του προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου, αλλά και την έξοδο της Ελλάδος από την ενισχυμένη εποπτεία.

Καύσιμα

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη νέα επιδότηση καυσίμων, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να «δείχνει» ότι θα είναι αυξημένη / Intime

Τα σενάρια, πάντως, είναι δύο: 

1.    Μεγαλύτερο Fuel Pass και περισσότεροι δικαιούχοι: Το επίδομα καυσίμων θα συνεχιστεί για τουλάχιστον όλο το καλοκαίρι (Ιούλιος και Αύγουστος). Παράλληλα, πολύ πιθανόν να ανοίξει ακόμα περισσότερο η «βεντάλια» των δικαιούχων, με το οικογενειακό εισόδημα να ανεβαίνει από τα 30.000 ευρώ, που είναι σήμερα, στα 40.000 ευρώ. Πληροφορίες, αναφέρουν, τέλος, πως εξετάζεται να αυξηθεί και το ποσό της επιδότησης και από τα 30 έως 50 ευρώ, να πάει στα 40 έως 60 ευρώ. 

Fuel Pass 2: Αυξάνεται το ποσό στη νέα επιδότηση καυσίμων

2.    Επιδότηση βενζίνης στην αντλία: Το άλλο σενάριο αφορά επιδότηση της βενζίνης στην αντλία, όπως γίνεται και με το πετρέλαιο κίνησης. Σε αυτή την περίπτωση, η επιδότηση πιθανόν να είναι πάνω από 15 λεπτά το λίτρο, με στόχο να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο κοντά στα 2 ευρώ.

Νέα μέτρα στήριξης από Ιούλιο για την ακρίβεια – Τι θα γίνει με τη βενζίνη

Σχετικά με το πετρέλαιο κίνησης, η επιδότηση στην αντλία θα διατηρηθεί και μετά τον Ιούνιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα είναι μάλλον ελαφρώς μεγαλύτερη από τα 15 λεπτά το λίτρο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top