Μητσοτάκης: Η φράση που φούντωσε τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Τα «εκλογικά» μηνύματα σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Εκ νέου φούντωσαν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως «θέλει να κριθεί στο τέλος της τετραετίας» και πως οι εκλογές πρέπει να γίνονται όποτε το επιτάσσει το Σύνταγμα.

Μητσοτάκης: «Πάντα μπορεί να συντρέχουν λόγοι για πρόωρες εκλογές»

Ωστόσο, η φράση του πως «πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές και να υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι γιατί να μην πάει κανείς σε πρόωρες εκλογές», ερμηνεύεται σαν ένα «παράθυρο» για πιθανή πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενόψει ενός «δύσκολου» χειμώνα με φόντο τον πόλεμο και την ακρίβεια.

Τα σενάρια για πιθανές πρόωρες εκλογές ενίσχυσε και η αναφορά του πως δε θα ήθελε «σε καμία περίπτωση η συζήτηση για πρόωρες εκλογές να αντικατασταθεί από πρόωρη πόλωση, ένταση και διαρκή τοξικότητα, που θα διαρκέσει δέκα μήνες», λέγοντας πως αυτό θα ήταν κακό για τη χώρα.

Μητσοτάκης στον ΥΠΟΙΚ Γερμανίας: Πολλά άλλαξαν προς το καλύτερο στη χώρα

Ο ίδιος, βέβαια, κλείνοντας τη συζήτηση είπε ότι όσο θα ερωτάται θα απαντά μονότονα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και επίσης ξέκοψε κάθε σενάριο για αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Τα «εκλογικά» μηνύματα σε Τσίπρα και Ανδρουλάκη

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε εκ νέου μήνυμα για την ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ, αποφεύγοντας να μπει στη συζήτηση για ενδεχόμενες συνεργασίες, εάν ούτε οι δεύτερες κάλπες δε βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: «Μητσοτάκη, τα λόγια σου είναι γεμάτα ψέματα»

«Είχα μιλήσει προεκλογικά, το ‘19, για "αυτοδύναμη Ελλάδα". Και θα επιμείνω σε αυτό το σύνθημα. Και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα η χώρα να εγκλωβιστεί σε λήψη κρίσιμων αποφάσεων σε εσωκομματικά παζάρια, εκεί που πρέπει να πάρουμε γρήγορες αποφάσεις», είπε.

Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση για τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Πάντως, ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση πως σε περίπτωση συνεργασίας με άλλο κόμμα, πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, απαντώντας έτσι και στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη ότι με το ΠΑΣΟΚ σε συγκυβέρνηση «δεν θα δει καρέκλα ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας».

«Πρωθυπουργό διαλέγει ο λαός, δεν διαλέγει ο κ. Ανδρουλάκης», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top