Αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα παράταση και επιστροφή χρημάτων

Ποιους αφορά

Πολυκατοικίες Αθήνα

Νέα παράταση δόθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2022 για την διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων στις δηλώσεις που υποβλήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και τις 23 Μαρτίου 2022.

Όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, τα χρηματικά ποσά που κατέβαλαν οι πολίτες, πέραν των οφειλόμενων θα επιστραφούν μετά την αίτησή τους.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Έρχεται νέα ρύθμιση με διαγραφή προστίμων

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση για τη διόρθωση των τετραγωνικών απαλλάσσει τους ιδιοκτήτες ακινήτων από το σύνολο των προστίμων που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων.

Παρέχει επίσης τη δυνατότητα καταβολής των τελών που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1 Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημερομηνία δήλωσης με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος.

Τι ισχύει για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα πρεοχωρήσουν στη δήλωση των αδήλωτων τετραγωνικών:

1. Απαλλάσσονται πλήρως από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών φόρων και δημοτικών τελών, προστίμων και προσαυξήσεων που φθάνουν μέχρι και το 200% για χρονικές περιόδους πριν το 2020.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

2. Θα κληθούν να καταβάλουν τα πρόσθετα ποσά των δημοτικών φόρων και των δημοτικών τελών που αναλογούν στα επιπλέον δηλωθέντα τετραγωνικά μέτρα, για την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μέχρι την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλωσης προσαυξημένα κατά ποσοστό 20%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top