Αδήλωτα τετραγωνικά: Νέα ευκαιρία για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Η νέα διορία και το πρόστιμο

Πολυκατοικίες Αθήνα

Τρίτη (ενδεχομένως και… φαρμακερή) ευκαιρία στους ιδιοκτήτες για να δηλώσουν τα ξεχασμένα» τετραγωνικά έως τις 30 Ιουνίου 2022 δίνει το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και συνοδεύεται με πρόστιμο 20% στα οφειλόμενα τέλη της περιόδου από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσης.

Αυτό σημαίνει ότι τα πρόσθετα ποσά των δημοτικών φόρων και τελών που αναλογούν στα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα, που θα δηλωθούν, θα είναι προσαυξημένα κατά 20%.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα γλιτώσουν από τις υπέρογκες αναδρομικές χρεώσεις, που φθάνουν μέχρι και το 200%, καθώς διαγράφεται το σύνολο των προστίμων που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων.

Οι οφειλές, που προκύπτουν μπορεί να καταβληθούν προς τους ΟΤΑ σε 24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ελάχιστο όριο μηνιαίας δόσης (πλην της τελευταίας δόσης) τα δέκα ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα πενήντα ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.

Μηνιαίες δόσεις με ποσό μικρότερο των ανωτέρω ελαχίστων ορίων, που έχουν ήδη καταβληθεί ή βεβαιωθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, διατηρούνται σε ισχύ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top