Το ειδικό επίδομα των 3.400 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Σε ποιες περιπτώσεις δίνεται - Τα κριτήρια

Το ειδικό επίδομα των 3.400 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται

Ένα νέο, ειδικό επίδομα, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3.400 ευρώ, δίνεται σε δικαιούχους.

Το επίδομα θα δοθεί στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης εργασιακής μετεγκατάστασης ανέργων για την απασχόληση σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στους Δήμους των ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Προβλέπει την καταβολή επιδόματος μετεγκατάστασης 1.000 ευρώ σε όσους επιλέξουν να εργαστούν 100 χλμ. μακριά από την οικία τους και μηνιαίου επιδόματος 200 ευρώ για 12 μήνες πέραν του μισθού.

Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα – Πώς κάνετε αίτηση

Συνολικά, δηλαδή, οι άνεργοι θα λάβουν ένα επιδοματικό ποσό ύψους των 3.400 ευρώ, καθώς και τον μισθό τους σε μηνιαία βάση.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές σε εξειδικευμένο προσωπικό και αφορά στην επιχορήγηση των τοπικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη 200 ανέργων.

Νέο επίδομα 430 ευρώ: Ποιοι εργαζόμενοι μπορούν να το πάρουν

Αντικείμενο της δράσης είναι η δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ).

Οι θέσεις εργασίας

•    140 για τους Δήμους των ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

•    60 για τον Δήμο Μεγαλόπολης της ΠΕ Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η δράση υλοποιείται στους εξής κύκλους:

Πανελλήνιες 2022: Ποιοι υποψήφιοι δικαιούνται το επίδομα των 350 ευρώ

•    Ο πρώτος κύκλος αφορά στη δημιουργία 200 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης.

•    Οι επόμενοι κύκλοι αφορούν στη δημιουργία των υπολοίπων θέσεων εργασίας έως εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης.

•    Ο κάθε επόμενος κύκλος προκηρύσσεται μετά την πάροδο 2 μηνών από την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης του προηγούμενου κύκλου.

Η δράση απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα και δραστηριοποιούνται στους Δήμους της ΠΕ Κοζάνης και της ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στον Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης (ημερολογιακά).

Τα ποσά της επιχορήγησης

•    Η επιχορήγηση για την αποζημίωση δαπανών της δράσης ανέρχεται σε ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 100%. Συγκεκριμένα, η επιχορήγηση ανά θέση εργασίας/ωφελούμενο ανέρχεται μηνιαίως στα 933 ευρώ.

•    Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης της δράσης ορίζεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top