Επίδομα παιδιού Α21: Άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα – Πώς κάνετε αίτηση

Ποιοι και γιατί θα πάρουν έξτρα μιάμιση δόση

Ανοικτή και πάλι για αιτήσεις είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Α21 Επίδομα Παιδιού».

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η αίτηση υποβάλλεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ (idika.gr) ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Το ποσό για τους δικαιούχους υπολογίζεται βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022, και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

ΟΠΕΚΑ: Στις 31 Μαίου το επίδομα παιδιού - Δείτε τι άλλες πληρωμές θα γίνουν

Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης, που θα δοθεί, ανέρχεται σε 105 ή 63 ή 42 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, και σε 210 ή 126 ή 84 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί.

Μέχρι την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020.

Μετά την ημερομηνία λήξης υποβολής της φετινής φορολογικής δήλωσης, θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2021.

Σήμερα οι πληρωμές σε 760.000 δικαιούχους - Ποιοι θα πάρουν έξτρα μιάμιση δόση

Σήμερα, εξάλλου, θα γίνει η πληρωμή της δεύτερης δόσης του επιδόματος παιδιού.

Παράλληλα, θα γίνει και η αναδρομική πληρωμή της έξτρα μιάμιση δόσης, που δόθηκε ως «δώρο» για το Πάσχα, σε όσους δεν είχαν κάνει την αίτηση για το επίδομα τέκνων έγκαιρα.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 όποτε και να κάνουν την αίτηση για το 2022 ακόμη και την τελευταία ημέρα, δηλαδή 15 Ιανουαρίου 2023 θα λάβουν κανονικά τη μιάμιση δόση.

Παραδείγματα επιδόματος παιδιού

Επίδομα παιδιού παραδείγματα Επίδομα παιδιού παραδείγματα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top