ΟΑΕΔ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για δουλειά σε 4.000 ανέργους – Οι μισθοί

Για 12μηνες συμβάσεις – Ποιους αφορά

Για σταδιακή αποκλιμάκωση της ανεργίας έκανε λόγο ο διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ), Σπύρος Πρωτοψάλτης / Βίντεο από Σκάι

Από αύριο, Παρασκευή 6 Μαΐου, ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το δεύτερο κύκλο του προγράμματος απασχόλησης της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για 4.000 άνεργους 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες.

Οι αιτήσεις αφορούν στις περιφερειακές ενότητες του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά και τη Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η προθεσμία για την υποβολή τους λήγει την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στις 15:00.

Οι μισθοί 

Το 12μηνης διάρκειας πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις και τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

ΟΑΕΔ τέλος: Γίνεται ΔΥΠΑ από Δευτέρα – Τι αλλάζει για τους άνεργους

•    466,5 ευρώ μηνιαία / 5.598 ευρώ ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών

ΟΑΕΔ: Τα δύο νέα επιδόματα των 200 και 300 ευρώ

•    559,8 ευρώ μηνιαία / 6.717,6 ευρώ ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

•    606,45 ευρώ μηνιαία / 7.277,4 ευρώ ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω

Η Google προσλαμβάνει προσωπικό στην Αθήνα – Ποιες ειδικότητες ζητά

•    653,1 ευρώ μηνιαία / 7.837,2 ευρώ ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

ΟΑΕΔ: Το σχέδιο για φθηνή στέγη σε νέους και νέα ζευγάρια

•    699,75 ευρώ μηνιαία / 8.397 ευρώ ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι προϋποθέσεις για το πρόγραμμα

Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, στη διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis.

ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2022

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι του ΟΑΕΔ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 ευρώ τα προηγούμενα τρία έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Νέα μείωση εργατικών και εργοδοτικών εισφορών

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020». Για τη δημόσια πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.oaed.gr.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top