Συντάξεις Μαΐου: Οι ημερομηνίες πληρωμής - Θα δοθούν νωρίτερα λόγω Πάσχα

Πότε θα γίνουν οι πληρωμές από τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ

Η καταβολή των κύριων και επικουρικών συντάξεων του Μαΐου στους συνταξιούχους αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου. 

Ξεκινούν οι πληρωμές από υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ

Οι ημερομηνίες πληρωμής για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων των συντάξεων Μαΐου 2022 είναι οι εξής:

  • Στις 19 Απριλίου 2022, Μεγάλη Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ, τ. ΕΤΑΑ, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Στις 20 Απριλίου 2022, Μεγάλη Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 21 Απριλίου 2022,Μεγάλη Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Περί τα 120 εκατ. ευρώ σε 199.000 περίπου δικαιούχους θα καταβληθούν στο πλαίσιο των προγραμματισμένων από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ κατά την εβδομάδα 4-8 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι πληρωμές του τετραημέρου έχουν ως εξής:

e-ΕΦΚΑ

Από τον e-ΕΦΚΑ την περίοδο 4-8 Απριλίου θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

  • 18,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
  • 13,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 45.694 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

ΟΑΕΔ

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 140 εκατ. ευρώ σε 65.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ, από τη Δευτέρα 4 Απριλίου θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας.

  • 22 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
  • 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top