Πώς να αγοράσετε Ethereum

Διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη σημερινή αγορά κρυπτονομισμάτων

Ethereum

Πείτε τη λέξη «κρυπτονόμισμα» και οι περισσότεροι σκέφτονται το Bitcoin. Αυτό είναι απολύτως λογικό. Το Bitcoin ήταν το πρώτο σύγχρονο κρυπτονόμισμα και είναι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σύμφωνα με πολλές μετρήσεις. Το Bitcoin αντιπροσωπεύει περίπου το 40% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin δεν είναι όμως το μοναδικό «παιχνίδι» στην πόλη. Ομάδες σε όλο τον κόσμο έχουν κυκλοφορήσει χιλιάδες κρυπτονομίσματα από τότε που το Bitcoin βγήκε στην αγορά το 2009. Πολλά δημιουργήθηκαν για να υποστηρίξουν συγκεκριμένες θέσεις αγοράς ή projects που βασίζονται σε blockchain.

Ένα crypto συγκεκριμένα έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή από χρήστες, προγραμματιστές και επενδυτές. Το Ethereum είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από άποψη κεφαλαιοποίησης αγοράς, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 17% της αγοράς. Αυτός είναι ένας λόγος που οι άνθρωποι είναι τόσο πρόθυμοι να μάθουν πώς να αγοράζουν Ethereum.

Αλλά δεν είναι η δεύτερη θέση του Ethereum στον αγώνα κεφαλαιοποίησης αγοράς που το κάνει σημαντικό. Το Ethereum διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη σημερινή αγορά κρυπτονομισμάτων και στον αναδυόμενο κόσμο των εφαρμογών που βασίζονται σε blockchain. Και μπορείτε να γίνετε μέρος του όταν μάθετε πώς να αγοράζετε Ethereum.

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ETHEREUM ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ;

Το Bitcoin κυκλοφόρησε ως ηλεκτρονική εναλλακτική στα νομίσματα fiat (παραστατικό χρήμα) που εκδίδονται από την κυβέρνηση. Αυτός ο στόχος καθοδήγησε τον μυστηριώδη Satoshi Nakamoto στην ανάπτυξη της προδιαγραφής Bitcoin και έκτοτε έχει εμπνεύσει αγοραστές και επενδυτές.

Το Ethereum θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως νόμισμα γενικής χρήσης, αλλά δεν είναι αυτό το όραμα που ενέπνευσε τους δημιουργούς του. Θεωρούν την οικόσφαιρα του Ethereum ως μια πλατφόρμα για την ανάπτυξη και την επέκταση εφαρμογών που βασίζονται σε blockchain.

Το κλειδί σε αυτό το όραμα είναι η υποστήριξη έξυπνων συμβάσεων από το blockchain Ethereum. Το blockchain Ethereum δεν είναι απλώς ένα ανοιχτό καθολικό που παρακολουθεί τις συναλλαγές ETH. Είναι επίσης μια ανοιχτή πλατφόρμα που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν τις δικές τους πλευρικές ή ιδιωτικές αλυσίδες και να εκτελούν εφαρμογές blockchain.

Οι περισσότερες εφαρμογές που βασίζονται σε blockchain, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις εφαρμογές της ταχέως αναπτυσσόμενης αποκεντρωμένης χρηματοοικονομικής βιομηχανίας, τρέχουν στο Ethereum. Επιπλέον, το Ethereum φιλοξενεί το πρότυπο ERC-721, το οποίο προβλέπει τη δημιουργία μη ανταλλάξιμων κουπονιών. Η αγορά NFT βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ethereum.
Αυτοί οι παράγοντες παρακινούν πολλούς επενδυτές να μάθουν πώς να αγοράζουν το Ethereum.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΕTHEREUM

Τόσο οι εφαρμογές DeFi όσο και οι NFT μπορούν να δημιουργηθούν σε blockchains εκτός του Ethereum, ορισμένες από αυτές προσφέρουν προηγμένες λειτουργίες που τις καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή, το Ethereum είναι η βασική τεχνολογία πίσω από δύο τεράστια και αναπτυσσόμενα τμήματα της αγοράς. Το 2021, το Ethereum επεξεργάστηκε περισσότερες συναλλαγές από το blockchain Bitcoin.

Όλα αυτά συνέβαλαν στο να κάνουν το Ethereum πολύ ελκυστικό για τους επενδυτές που κοιτάζουν το μέλλον.

Υπάρχουν πολλά μέρη για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα. Πολλές παλιομοδίτικες πλατφόρμες απαιτούν από τους αγοραστές να εγκαταστήσουν εξωτερικά πορτοφόλια, να ασφαλίσουν δεκαεξαδικά κρυπτογραφικά κλειδιά και να αλληλεπιδράσουν απευθείας με την τεχνολογία blockchain. Για τους περισσότερους χρήστες, αυτό δεν είναι ο τρόπος για να αγοράσουν το Ethereum.

Εάν δεν διαθέτετε πτυχίο πληροφορικής, ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε και να πουλήσετε το Ethereum είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό σε ένα διαδικτυακό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων όπως το Kriptomat. Αυτές οι διαδικτυακές υπηρεσίες παρέχουν την τρέχουσα τιμή συναλλαγών για το Ethereum και σας προσφέρουν την ευκαιρία να κάνετε μια αγορά. Όταν οι άνθρωποι ρωτούν πού να αγοράσουν ETH, αυτή είναι η καλύτερη απάντηση.

Η δημιουργία λογαριασμού είναι κάτι περισσότερο από την επιλογή ενός ονόματος χρήστη και τη δημιουργία κωδικού πρόσβασης. Τα αξιόπιστα ανταλλακτήρια θα σας ζητήσουν να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας παρέχοντας ένα αντίγραφο της ταυτότητάς σας που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση και ίσως άλλα έγγραφα. Αυτοί οι κανονισμοί Know Your Customer απαιτούνται νομικά από ιστότοπους και εφαρμογές που συμμορφώνονται με τις διατάξεις του GDPR της ΕΕ για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η επαλήθευση ταυτότητας μπορεί να είναι μια μακρά, περίπλοκη διαδικασία που διαρκεί ημέρες ή περισσότερες σε ορισμένους ιστότοπους. Σε βελτιστοποιημένες τοποθεσίες όπως η Kriptomat, η οποία λειτουργεί σε ολόκληρη την ΕΕ και σε όλο τον κόσμο, μπορείτε να ολοκληρώσετε την απλή διαδικασία μέσα σε λίγα λεπτά.

Ξεκινάτε δίνοντας τη διεύθυνσή σας και ανεβάζετε μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης του διαβατηρίου σας (ή, σε ορισμένες χώρες, της άδειας οδήγησης). Τέλος, η Kriptomat σάς καθοδηγεί στη δημιουργία και τη μεταφόρτωση μιας selfie – μιας φωτογραφίας που ταιριάζει με τη φωτογραφία της κρατικής σας ταυτότητας. Εάν όλα πάνε καλά, η ταυτότητά σας θα επαληθευτεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Το επόμενο βήμα είναι να χρηματοδοτήσετε τον λογαριασμό σας, ώστε να μπορείτε να αγοράσετε Ethereum και άλλα κρυπτονομίσματα. Οι κοινές επιλογές περιλαμβάνουν πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, τραπεζικά εμβάσματα και υπηρεσίες μεταφοράς μετρητών όπως το Neteller και το Skrill. Οι πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες είναι γενικά οι πιο ασφαλείς και εύκολες, αλλά τα αξιόπιστα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης προσφέρουν πολλές επιλογές.

Μόλις εμφανιστεί η κατάθεσή σας στον λογαριασμό σας, μπορείτε να κάνετε μια αγορά. Ανάλογα με το ανταλλακτήριο, μπορείτε να δείτε τη σελίδα Ethereum και να πατήσετε «Αγορά» ή να επιλέξετε «Αγορά» από ένα μενού και να επιλέξετε Ethereum από μια λίστα κρυπτονομισμάτων.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει - τώρα είστε ειδικός στην ωραία τέχνη της αγοράς κρυπτογράφησης. Η βασική απόφαση είναι να επιλέξετε πού θα αγοράσετε το Ethereum. Αξιολογήστε τις άδειες, τις διαδικασίες ασφαλείας, τα επενδυτικά εργαλεία και την υποστήριξη πελατών για να βρείτε την πλατφόρμα που σας ταιριάζει καλύτερα.

Το Ethereum πωλείται για χιλιάδες ευρώ ανά κέρμα, αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσετε ολόκληρο νόμισμα ETH. Ανάλογα με τις ελάχιστες απαιτήσεις αγοράς στο ανταλλακτήριο που χρησιμοποιείτε, μπορείτε να αγοράσετε Ethereum αξίας μόλις 25 ή 30 ευρώ.
Δεν τελειώνετε με ένα φυσικό νόμισμα. Αντίθετα, το Ethereum που αγοράσατε μεταφέρεται στην ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο δίκτυο blockchain που λειτουργεί ως το τεχνικό θεμέλιο του Ethereum. Μπορεί μια μέρα να επιλέξετε να εγκαταστήσετε λογισμικό πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στο blockchain, αλλά οι περισσότεροι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν ένα κέντρο φύλαξης όπως το Kriptomat που ασφαλίζει το κρυπτονομίσματα τους και χειρίζεται περίπλοκες συναλλαγές blockchain για λογαριασμό του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top