Επιδότηση έως 210 ευρώ τον μήνα για «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια

Ποια δάνεια αφορά

Κέρματα

Επιδότηση 70 έως 210 ευρώ μηνιαίως με διάρκεια 15 μήνες προβλέπει το νέο πρόγραμμα για την κρατική στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών με δάνεια πρώτης κατοικίας, που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Στόχος είναι να προστατευτούν από κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και εξώσεις μέχρι να λειτουργήσει ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο ΕΝΦΙΑ.

Μειωμένος o νέος ΕΝΦΙΑ - Σε 10 δόσεις η πληρωμή του

Με τη λήξη του προγράμματος αυτού, οι ευάλωτοι οφειλέτες, οι οποίοι θα αδυνατούν να εξυπηρετήσουν μια μακροχρόνια και βιώσιμη ρύθμιση, θα πρέπει να απευθυνθούν στον ειδικό Φορέα του Νόμου 4738/2020 για τη ρύθμιση οφειλών και την παροχή 2ης ευκαιρίας.

Στεγαστικά δάνεια α΄ κατοικίας: Η στήριξη ευάλωτων οφειλετών στο Υπουργικό

Ο Φορέας θα αποκτά την πρώτη κατοικία των συγκεκριμένων ευάλωτων οφειλετών και ακολούθως θα τους την επαναμισθώνει για 12 έτη. Με το πέρας της 12ετιας ο οφειλέτης έχει πρώτο δικαίωμα επαναγοράς του ακινήτου, εφόσον έχει ανακάμψει οικονομικά.

Ποιοι οφειλέτες είναι επιλέξιμοι

Επιλέξιμοι είναι οφειλέτες που πληρούν τα εισοδηματικά, περιουσιακά και λοιπά κριτήρια, που θεσπίστηκαν και ισχύουν στο προνοιακό πρόγραμμα «Επίδομα Στέγασης».

Οι τελικές αποφάσεις για επίδομα Πάσχα, καύσιμα και ρεύμα-αέριο

Δηλαδή, το συνολικό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος και μέχρι 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Επίσης, η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας είναι από 120.000 έως 180.000 ευρώ ανάλογα της σύνθεσης του νοικοκυριού, ενώ εφαρμόζεται και το περιουσιακό όριο αναφορικά με καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές κ.λπ. το οποίο ισχύει για το «Επίδομα Στέγασης».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top