Πανδημία: Το 95% των Ελλήνων έκανε αγορές από το διαδίκτυο το 2021!

Έξι στους δέκα δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις αγορές από το ίντερνετ

Ηλεκτρονικές αγορές

Μέρος της καθημερινότητας των Ελλήνων έγινε το ηλεκτρικό εμπόριο λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (HORECA) το 95% του γενικού πληθυσμού δηλώνει ότι έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία αγορά από το Internet τους 12 τελευταίους μήνες σε μία από 17 κατηγορίες προϊόντων.

Να πετάξουμε τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους εισηγείται η κυβέρνηση

Μάλιστα, έξι στους δέκα καταναλωτές θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν αγορές από το διαδίκτυο το επόμενο διάστημα και μάλιστα ένα 14% δηλώνει ότι θα αυξήσει τη συχνότητα των ηλεκτρονικών αγορών.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 27% των ηλεκτρονικών παραγγελιών αφορά delivery φαγητού και το 21% delivery καφέ.

Αλλάζουν συνήθειες οι Έλληνες: 9 στους 10 αγοράζουν online είδη παντοπωλείου

Το γεγονός ότι οι δύο αυτές κατηγορίες συγκεντρώνουν το 48% των παραγγελιών εξηγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και τη γιγάντωση των σχετικών ηλεκτρονικών πλατφορμών (efood, Wolt κ.ά.). Το 10% των παραγγελιών αφορά σούπερ μάρκετ, το 6% ρούχα, το 5% είδη φαρμακείου και το 4% ηλεκτρονικά είδη (τάμπλετ, τηλέφωνα, υπολογιστές κ.ά.).

Σωτήρης Τσιόδρας: «Είμαστε στο τέλος αυτού που ονομάζουμε επείγουσα φάση»

Για την πλειονότητα των καταναλωτών (60%), το να είναι το προϊόν στη φθηνότερη δυνατή τιμή δεν αποτελεί το βασικό κριτήριο προτίμησης ηλεκτρονικού καταστήματος. Παρ’ όλα αυτά, σίγουρα συνυπολογίζεται ως κριτήριο κατά την επιλογή ηλεκτρονικού καταστήματος για το 63% των καταναλωτών.

Η επιλογή καταστήματος για ηλεκτρονική αγορά πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη ένα συνδυασμό παραγόντων, με την εξής βαρύτητα: α) οικονομικοί λόγοι (τιμή, δωρεάν παράδοση): 51%, β) προϊοντικά χαρακτηριστικά (αφορούν μάρκα και συγκεκριμένα προϊοντικά χαρακτηριστικά): 31% και γ) λοιπά στοιχεία εμπειρίας από το ηλεκτρονικό κατάστημα (η «πειθώ» του καταστήματος): 18%. Από την άλλη, πρωταρχικός λόγος δυσαρέσκειας των καταναλωτών είναι η εταιρεία που ευθύνεται για τη μεταφορά της παραγγελίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top