Παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε καφέ και μεταφορές λόγω ακρίβειας

Που ισχύει ο μειωμένος φόρος μέχρι 30 Ιουνίου

Να δώσει έκτακτο επίδομα στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, ως «αντίδοτο» για την ακρίβεια, σχεδιάζει η κυβέρνηση πριν το Πάσχα

Σε παράταση του μειωμένου ΦΠΑ, λόγω τη ακρίβειας που πιέζει τα νοικοκυριά, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Ο μειωμένος ΦΠΑ ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου σε καφέ, μεταφορές και τουρισμό και δεδομένου ότι είναι πιθανόν το κύμα ακρίβειας να μην έχει υποχωρήσει τους επόμενους μήνες, το οικονομικό επιτελείο αναζητά τρόφους να… ελαφρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

«Κουπόνι τροφίμων»: Τα σενάρια για το έκτακτο επίδομα – Ποιους θα αφορά

Ο οικονομικός στόχος είναι να εξοικονομηθούν 70 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διατηρηθεί το πακέτο αυτό του μειωμένου ΦΠΑ δεδομένου ότι ο έτερος στόχος για επίτευξη πρωτογενούς ελλείμματος 1,4% του ΑΕΠ στο τέλος του έτους είναι αδιαπραγμάτευτος.

Που ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ μέχρι τις 30 Ιουνίου
 
Μεταφορές: Καλύπτει εισιτήρια των δρομολογίων με τρένο, μετρό και τραμ, με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, καθώς και τις μεταφορές με συνδυασμό οδικών, εναέριων και θαλάσσιων μέσων.

Έκτακτο επίδομα για την ακρίβεια πριν το Πάσχα – Σε ποιους θα δοθεί

Εστίαση: Αφορά τον καφέ, τα ροφήματα (τσάι, σοκολάτα κ.λπ.) και τα μη αλκοολούχα ποτά που σερβίρονται από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης.

Τουριστικό πακέτο: Στο τιμολόγιο διαμονής µε πρωινό ή με ημιδιατροφή επιβάλλεται ΦΠΑ 13%. Για τη διαμονή µε πλήρη διατροφή μόνο το 5% της ενιαίας τιμής υπάγεται στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24%. Το υπόλοιπο 95% επιβαρύνεται με 13%. Για τη διαμονή µε το σύστηµα all-inclusive στο 90% της ενιαίας τιμής επιβάλλεται ΦΠΑ με μειωμένο συντελεστή (13%).

Πολιτισμός: Τα εισιτήρια του κινηματογράφου επιβαρύνονται με μειωμένο συντελεστή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top