Ρύθμιση χρεών σε έως 72 δόσεις: Λήγει η διορία αλλά μικρό το ενδιαφέρον

Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Χαρτονομίσματα

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ένταξη στη ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε έως 72 δόσεις.

Η πλατφόρμα κλείνει στις 28 Φεβρουαρίου, με το ενδιαφέρον, ωστόσο, των φορολογούμενων να είναι μικρό.

Μέχρι στιγμής, λιγότεροι από 45.000 πολίτες έχουν υποβάλει αίτηση για να αποπληρώσουν τα χρέη τους είτε σε 36 άτοκες δόσεις ή σε 72 δόσεις με επιτόκιο 2,5%.

Στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων μπορούν να ενταχθούν όλες οι φορολογικές (ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, φόρος κληρονομιάς, πρόστιμα, κτλ.) και ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν:

Ρύθμιση οφειλών: Τι πρέπει να ξέρετε για τις 36 έως 72 δόσεις

•    Όλες οι βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και στα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές (ΦΠΑ, Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών, φόρος κληρονομιάς, δωρεάς ή γονικής παροχής, πρόσθετοι φόροι και πρόστιμα φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων) που έχουν καταστεί ή θα καταστούν ληξιπρόθεσμα εντός του Ιουλίου.

•    Όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλές.

•    Ο φόρος εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ έτους 2020 που έμειναν απλήρωτοι.

•    Όλες οι ασφαλιστικές εισφορές που δεν έχουν πληρωθεί από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα.

Εξαιρούνται οι οφειλές από τον φετινό φόρο εισοδήματος ή εκείνες που προέρχονται από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν με τη σύσταση ειδικών αφορολόγητων αποθεματικών, καθώς και οι δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής καταβολής βάσει δικαστικής απόφασης ή προσωρινής διαταγής

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης ρύθμισης δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 30 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, έως 1.000 ευρώ ή κατώτερο από 50 ευρώ για ρυθμίσεις οφειλών συνολικού ύψους, συμπεριλαμβανομένων τόκων και προσαυξήσεων, άνω των 1.000 ευρώ. Σε περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης, επιβάλλεται μηνιαία προσαύξηση 5%.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top