Μείωση ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα είναι οι μεγάλοι ωφελημένοι 

Τα παραδείγματα για τους κερδισμένους και η μείωση στα οικόπεδα

Aπό τη νέα μόνιμη μείωση 13% στον ΕΝΦΙΑ που ανακοίνωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι μεγάλοι ωφελημένοι είναι οι φορολογούμενοι με μικρομεσαία περιουσία, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παππούς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Νέα μόνιμη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

«8 στους 10 συμπολίτες μας θα πληρώνουν ακόμα μικρότερο ΕΝΦΙΑ... ενώ, μία μικρή μειοψηφία, περίπου 6%, θα δει μια λελογισμένη επιβάρυνση. Είναι μία στοιχειώδης ανταπόδοση προς όλη την κοινωνία, καθώς η πραγματική αξία της περιουσίας σε ορισμένες περιοχές, έχει διπλασιαστεί ή και τριπλασιαστεί» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.   

«Ανάσα» σε 5 εκατομμύρια φορολογούμενους 

Ειδικά για τα νοικοκυριά με ακίνητα, που δεν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, δηλαδή τα μικρομεσαία νοικοκυριά, ο φόρος θα είναι μειωμένος κατά 30%! 

Τσίπρας για ανακοίνωση Μητσοτάκη: Η μείωση του ΕΝΦΙΑ έχει λίγους αποδέκτες

Παραδείγματα  για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ παρά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα για το όφελος από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ παρά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, είναι:

Οικονόμου: Κατανοούμε την αμηχανία Τσίπρα για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ
   

•    Διαμέρισμα 120 τετραγωνικών στη Νέα Φιλαδέλφεια, αν και είδε την αντικειμενική του αξία να ανεβαίνει από τα 1.200 στα 1.500 ευρώ ανά τετραγωνικό, θα έχει μείωση του ΕΝΦΙΑ από τα 373 στα 282 ευρώ. 
•    Διαμέρισμα σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης, δεν θα επηρεαστεί από την αύξηση της αντικειμενικής του αξίας και ο φόρος του θα προσγειωθεί στα 351 από 466 ευρώ πέρσι
•    Στην ακριτική Ξάνθη, η Τιμή Ζώνης δεν άλλαξε. Ακόμα κι έτσι το διαμέρισμα θα πληρώσει μικρότερο φόρο: μόλις 147 ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top