Μπόνους έως 1.400 ευρώ για 6.000 δημοσίους υπαλλήλους

Πότε ξεκινά το μέτρο – Θα επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο

Χαρτονομίσματα

Πριμ παραγωγικότητας σε 6.000 δημοσίους υπαλλήλους, που θα κυμαίνεται από 1.250 έως 1.400 ευρώ, θα δώσει το Δημόσιο.

Το μέτρο θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή από τον Ιούνιο και θα αποτελέσει οδηγό και πρόβα τζενεράλε για τη μονιμοποίηση του μέτρου σε όλο το Δημόσιο.

Για ποιους είναι το μπόνους

Το μπόνους θα αφορά σε δημοσίους υπαλλήλους και ειδικότερα:

Δημόσιο: Έρχονται μπόνους και αύξηση μισθού από το 2023

•    Σε υπαλλήλους τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου ή δευτέρου βαθμού υπό την προϋπόθεση ότι τόσο ο φορέας, δηλαδή ο δήμος ή η περιφέρεια στον οποίο εργάζονται, όσο και το τμήμα στο οποίο εργάζονται θα ασχοληθούν με έργα του Ταμείου Ανάκαμψης.

•    Σε υπαλλήλους των Γενικών Διευθύνσεων Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων και των φορέων χρηματοδότησης τα οποία θα εμπλακούν ενεργά στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης. Ειδικά όσον αφορά στα υπουργεία, η αρχή θα γίνει με τις διευθύνσεις προμηθειών καθώς θα σηκώσουν το μεγαλύτερο βάρος και θεωρούνται ο καταλυτικός παράγοντας προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση κατά την εκκίνηση του προγράμματος.

Εάν δεν εξαντληθεί το ποσό που προορίζεται ως πριμ παραγωγικότητας, έχει αποφασιστεί ότι δε θα υπάρξει αναδιανομή του υπολοίπου, ενώ δε θα χορηγηθεί μεγαλύτερο μπόνους στους υπαλλήλους οι οποίοι ήδη θα έχουν πετύχει τον στόχο και θα έχουν λάβει το μπόνους.

Η κυβέρνηση επενδύει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ώστε να τρέξουν πιο γρήγορα μια σειρά από διαδικασίες. Το εύρος των υπηρεσιών που θα εμπλακούν στα έργα του Ταμείου είναι τέτοιο ώστε το μέτρο, το οποίο πιλοτικά θα εφαρμοστεί από τις αρχές του δευτέρου τετραμήνου του 2022, να μπορέσει να αποτελέσει οδηγό για το συνολικό σύστημα αξιολόγησης όλων των δημοσίων υπαλλήλων καθώς και στο νέο νομοσχέδιο το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Εσωτερικών περί αξιολόγησης θα υπάρχει στοχοθεσία ανά τμήμα με ενδυνάμωση των προϊσταμένων και πριμ παραγωγικότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top