ΕΦΚΑ: Ο «πύργος ελέγχου» επιτάχυνε την έκδοση συντάξεων

330% αύξηση της απόδοσης στην Κρήτη μέσα σε ενάμιση μήνα

Πάτησαν «γκάζι» οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην έκδοση συντάξεων. Καταλύτης δεν είναι άλλος από τον «Πύργο Ελέγχου», που στήθηκε στο στρατηγείο του φορέα και μπορεί να λύνει σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματα που ανακύπτουν, αλλά και να ελέγχει την απόδοση των υπαλλήλων. 

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Iανουαρίου του ΕΦΚΑ τον Δεκέμβριο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παππού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο υπήρχε η συνηθισμένη ροή των συντάξεων. Τον Σεπτέμβριο είχαμε τις πρώτες πρωτοβουλίες για καλύτερο συντονισμό και η απόδοση ανέβηκε κατακόρυφα. Στα μέσα Οκτωβρίου πήρε μπροστά ο «πύργος ελέγχου» με τον οποίο σημειώθηκε εκτίναξη. 

Ουσιαστικά ο «πύργος ελέγχου» παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ και τα διορθώνει αμέσως. Είναι ενδεικτικό ότι στην Κρήτη είχαμε αύξηση 330% μέσα σε ενάμιση μήνα, στη Δυτική Μακεδονία 100%, και στην Αττική 25%. Οι εκκρεμείς συντάξεις υπολογίζονται σε 120.000 και ο σχεδιασμός προβλέπει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 να έχουν επιτέλους ρυθμιστεί.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top