Νέα μέτρα: Η ΚΥΑ για το πώς θα μπαίνουμε στις τράπεζες    

Τα έγγραφα που απαιτούνται και οι έλεγχοι 

Ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Star για τα νέα μέτρα στους ανεμβολίαστους (2/11)

Με αφορμή την ΚΥΑ  για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) προσδιορίζει σε ανακοίνωσή της τα μέτρα που ισχύουν για την πραγματοποίηση συναλλαγών με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα.   

Νέα μέτρα από σήμερα για τους ανεμβολίαστους - Με click away οι αγορές

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρεται     

Νέα Μέτρα Εκκλησίες: Σύσταση τελικά για τεστ και όχι έλεγχοι στη λειτουργία

«Με την ΚΥΑ αριθμός Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136 (ΦΕΚ Β' 5138/5.11.2021) θεσπίστηκαν νέα μέτρα προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Νέα μέτρα: Τι ισχύει στο λιανεμπόριο - Πώς θα ψωνίζουν οι ανεμβολίαστοι

Ως εκ τούτου από τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, όσοι συναλλασσόμενοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, με φυσική παρουσία, συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα θα πρέπει:

1. Να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή

2. Εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19.

3. Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).

4. Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.

5. Σημειώνεται ότι μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα ανωτέρω θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.

6. Τέλος, υπενθυμίζεται στους συναλλασσόμενους ότι η καταπολέμηση της πανδημίας προϋποθέτει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από όλους μας. Ενδείκνυται ως εκ τούτου η χρήση των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους), και των ευρύτατων δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής τραπεζικής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top