Freedom Pass: Από τις 11 Οκτωβρίου τα 50 GB σε εμβολιασμένους έφηβους

Πότε ξεκινά η κατάργηση των τελών κινητής για νέους έως 29 ετών

Κινητά τηλέφωνα

Από τις 11 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση των 50GB για έφηβους ηλικίας 15 έως 17 ετών, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί έστω και με μία δόση.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν 10GB μηνιαίως για διάστημα πέντε μηνών.

Η ενεργοποίηση της παροχής των δωρεάν data θα γίνεται μέσω του emvolio.gov.gr από τον γονέα του ανήλικου. Θα εισέρχεται στην ιστοσελίδα με τους κωδικούς taxisnet και θα υποβάλει την αίτηση, εισάγοντας τον προσωπικό του ΑΜΚΑ και τον ΑΜΚΑ του εφήβου.

Μείωση τέλους κινητής τηλεφωνίας: Πόσο μειώνονται οι λογαριασμοί

Η διαδικασία μπορεί να γίνει και μέσω των ΚΕΠ, ενώ θα ολοκληρώνεται σε μία μέρα και ο γονέας θα ενημερώνεται σχετικά μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό.

Πάνω από 370.000 αιτήσεις για τη ψηφιακή χρεωστική κάρτα των 150 ευρώ

O κ. Πιερρακάκης παρουσίασε τα δεδομένα για τις μέχρι στιγμής αιτήσεις, που έχουν εγκριθεί για την πρώτη εκδοχή του Freedom Pass, την ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150 ευρώ, για τις ηλικίες 18-25 ετών.

Όπως είπε, μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί περισσότερες από 370.000 αιτήσεις, σημειώνοντας ότι η εμβολιαστική κάλυψη στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ανέρχεται σε ποσοστό 52%, ενώ όταν ανακοινώθηκε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βρισκόταν περίπου στο 13%.

Πότε ξεκινά η κατάργηση των τελών κινητής για νέους έως 29 ετών

Σχετικά με τις αλλαγές στα τέλη της κινητής τηλεφωνίας, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε πως η κατάργησή τους για τους νέους έως 29 ετών θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου 2022.

Αντίστοιχα, τότε θα τεθεί σε ισχύ και η μείωση των τελών κινητής σε όλους, στο 10%. Το όφελος του μέτρου, ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, μεταξύ 2% και 10% για κάθε μηνιαίο λογαριασμό και για όλους τους καταναλωτές, ιδιώτες ή επιχειρήσεις.

Η πρωτοβουλία αφορά σε όλες τις συνδέσεις, είτε δηλαδή πρόκειται για συμβόλαια, είτε πρόκειται για καρτοκινητά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top