Δημόσια έσοδα Αυγούστου: Ικανοποίηση Σκυλακάκη – Μικρότερο το έλλειμμα 

Μικρή η επίπτωση από την παράταση στις φορολογικές δηλώσρις   

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Την ικανοποίησή του για την πορεία των δημοσίων εσόδων τον Αύγουστο εξέφρασε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης

«Τα έσοδα του μηνός Αυγούστου κινήθηκαν ικανοποιητικά, καθώς παρουσιάζουν απόκλιση από το στόχο πολύ μικρότερη των επιπτώσεων της αναβολής των δύο δόσεων του φόρου εισοδήματος, που επρόκειτο να εισπραχθούν μέχρι τέλος Αυγούστου (200-250 εκατ. ευρώ). Η πορεία του τουρισμού τον Ιούλιο και Αύγουστο και η αποπληρωμή των υποχρεώσεων του φόρου εισοδήματος αναμένεται να απεικονιστούν στα έσοδα των επομένων μηνών και οι σχετικές προβλέψεις θα δημοσιοποιηθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου» δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών. 

Μικρότερο του στόχου το έλλειμμα στο 8μηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2021

Ικανοποιητικά κινήθηκαν τα έσοδα του Αυγούστου, δεδομένου ότι υπήρξαν δύο παρατάσεις στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, συνεπώς και της πληρωμής του φόρου εισοδήματος που για μεγάλο μέρος των φορολογούμενων μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο με την απόκλιση από τον στόχο να είναι οριακή.

Στο 8μηνο επίσης, καταγράφηκε έλλειμμα 10.523 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 13.487 δισ. ευρώ

Τουρισμός: Αύξηση 766% στον τζίρο το β΄τρίμηνο του 2021

Τα έσοδα από τον τουρισμό που αναμένεται να είναι ενισχυμένα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο φέτος, καθώς και η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος τον Σεπτέμβριο αναμένεται να απεικονιστούν στα έσοδα των επομένων μηνών. Για τον λόγο αυτό  σχετικές προβλέψεις θα δημοσιοποιηθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται στη Βουλή στις αρχές Οκτωβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top