Σταϊκούρας: Υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης για το 2021

«Δημιουργούνται προϋποθέσεις για να βοηθήσουμε περισσότερο την κοινωνία»

Χρήστος Σταϊκούρας

«Η οικονομία φαίνεται ότι τρέχει με υψηλούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης το 2021» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας από την Αλεξανδρούπολη, όπου είχε συναντήσεις ε τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστο Μέτιο, τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, τη διοίκηση του Ο.Λ.Α. (Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης) και παραγωγικούς φορείς του Νομού.
 
«Με βάση τα τελευταία στοιχεία και τις εκτιμήσεις που έχουμε φαίνεται ότι η οικονομία ανακάμπτει ισχυρά το 2021. Προσδοκούμε και εργαζόμαστε κυβέρνηση, κοινοβουλευτική ομάδα και κοινωνία έτσι ώστε να ανακάμψουμε ακόμα πιο ισχυρά, ακόμα γρηγορότερα, για να έχουμε τα περιθώρια να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την κοινωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι κυβέρνηση, αλλά και ΥΠΟΙΚ, έδειξαν «γρήγορα αντανακλαστικά» και κάλυψαν στο μέτρο του δυνατού και όσο πιο γρήγορα μπορούσαν, έκτακτες ανάγκες οι οποίες προέκυψαν, όπως η πανδημία και οι φυσικές καταστροφές.

Ιδιαίτερης σημασίας το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για το υπουργείο Οικονομικών, σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησής του με τη διοίκηση του Οργανισμού.

«Έχει μια ιδιαίτερη σημασία γιατί πιστεύουμε ότι μαζί και με την υλοποίηση πρόσφατα μεγάλων αξιοποιήσεων δημόσιας περιουσίας, εδώ δημιουργείται ήδη την τελευταία διετία και ευελπιστούμε αυτό να προσαυξηθεί στο μέλλον, ένα ιδιαίτερο περιουσιακό στοιχείο με ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζω ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες η χώρα όχι η κυβέρνηση έχει τρεις επιτυχίες. Η πρώτη αφορά την προσέλκυση επενδύσεων - κεφαλαίων στη χώρα με μοναδικό αντικείμενο την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, ΔΕΠΑ υποδομών, Εγνατία και ΔΕΔΗΕ κι ευελπιστούμε τον επόμενο μήνα, κυριολεκτικά σ' ένα μήνα από τώρα, να ολοκληρωθεί η διαδικασία των δεσμευτικών προσφορών σε ότι αφορά τον Ο.Λ.Α.», σημείωσε. 

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο της διοίκησης, επιβεβαιώνοντας «την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει την τελευταία διετία από τη διοίκηση, η οποία» όπως είπε «κατέληξε σε εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία για το πρώτο οκτάμηνο του 2021».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top