Τελευταία ευκαιρία για αδήλωτα τετραγωνικά

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για δηλώσεις και διορθώσεις με πρόστιμο 20%

Νέα ευκαιρία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 για να καταχωρήσουν στους δήμους τις αδήλωτες επιφάνειες των ακινήτων τους έχουν οι ιδιοκτήτες.

Οι πύλες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΚΕΔΕ ανοίγουν ξανά και, όπως, προβλέπει  η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή, θα συνοδεύεται με προσαύξηση 20% στα οφειλόμενα τέλη της περιόδου από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημέρα της υποβολής της δήλωσης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων στους δήμους θα λειτουργήσει, στην υφιστάμενη ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr, στην οποία είχε λειτουργήσει κατά την διάρκεια ισχύος της προηγούμενης ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων τετραγωνικών μέτρων (του άρθρου 51 του ν. 4647/2019).

Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα με μειωμένο πρόστιμο

Όπως προβλέπει η τροπολογία, διαγράφεται το σύνολο των προστίμων που προκύπτουν από τις διαφορές τετραγωνικών μέτρων για τους υπόχρεους που θα υποβάλλουν τις δηλώσεις εντός του προαναφερόμενου χρονικού διαστήματος.

Η εξόφληση των επιπλέον ποσών και των προσαυξήσεων 20%, που αναλογούν στην περίοδο από την 1η/1/2020 μέχρι την ημερομηνία υποβολής της διορθωτικής δήλωσης θα μπορεί να γίνει τμηματικά έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, όπως ήδη συμβαίνει με τα ποσά που βεβαιώνονται στο πλαίσιο εφαρμογής της προηγούμενης ρύθμισης.

Το ελάχιστο όριο κάθε μηνιαίας δόσης, πλην της τελευταίας, είναι τα 10 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και τα 50 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top