Αδήλωτα τετραγωνικά: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα με μειωμένο πρόστιμο

Μέχρι πότε μπορεί να γίνει η υποβολή δηλώσεων στους δήμους

Αθήνα Ακρόπολη

Τις επόμενες ημέρες θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, θα κατατεθεί την Τετάρτη η σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, η δεύτερη ευκαιρία θα προβλέπει σημαντικό «κούρεμα» των επιβαρύνσεων ώστε οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν το 20% του αρχικού προστίμου.

«Πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους ανθρώπους που εμπιστεύονται τη πολιτεία, τρέχουνε εντός των συγκεκριμένων χρονικών προθεσμιών, κάνουν χρήση των ευεργετημάτων. Αυτοί που έχουν καθυστερήσει για τον οποιοδήποτε λόγο, θα πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο σε σχέση με τους προηγούμενους. Θυμίζω ότι τα πρόστιμα ήταν 60% εάν δεν εφαρμοζόταν αυτή η διάταξη», είπε ο κ. Πέτσας.

Η εφαρμογή https://tetragonika.govapp.gr για την ηλεκτρονική υποβολή αρχικής ή διορθωτικής δήλωσης της επιφάνειας ακινήτων στους δήμους της χώρας αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών.

Μέσω της εφαρμογής παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ.

Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή επικοινωνεί με την εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ, απ' όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, και επικοινωνεί με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ' όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου. Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top