Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 900 ευρώ στα ευάλωτα νοικοκυριά

Διπλή καταβολή του Ελάχιστου Εισοδήματος η φετινή ενίσχυση

Το πακέτο των μέτρων στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το οποίο παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης), εξειδίκευσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Χριστουγεννιάτικο «μποναμά» - ή αλλιώς έκτακτη οικονομική ενίσχυση -όπως είχε συμβεί και πέρυσι- τα Χριστούγεννα, θα λάβουν φέτος περίπου 200.000 ευάλωτα νοικοκυριά.

Όπως προκύπτει εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ (Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης), το «μέρισμα» φέτος θα είναι μία διπλή καταβολή του χρηματικού βοηθήματος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, που δικαιούνται τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξής:

Σε δύο δόσεις θα δοθούν τα 1.200 ευρώ σε νέους εργαζόμενους

-    Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με την διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 600 ευρώ.

-    Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού: προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ

Έτσι για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ.

Aποδείξεις: Ποιες δαπάνες εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα

-    Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.

-    Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Αρα με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ

Πέρυσι τη διπλή ενίσχυση είχαν λάβει 256.563 νοικοκυριά. Ωστόσο, στην καταγραφή του Αυγούστου ο αριθμός των ευάλωτων νοικοκυριών μειώθηκε στα 215.000.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top