Σε δύο δόσεις θα δοθούν τα 1.200 ευρώ σε νέους εργαζόμενους

Σκέρτσος: Στόχος μας να κρατήσουμε τα παιδιά στην ελληνική αγορά εργασίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης στην κοινωνία και το 2022 άφησε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα

Σε δύο δόσεις θα δοθούν τα 1.200 για τους νέους εργαζόμενους, στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρώτο Ένσημο», όπως τόνισε ο Άκης Σκέρτσος.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τόνισε πως το μέτρο έχει στόχο να «να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ στην Ελλάδα, στην ελληνική αγορά εργασίας, να στηρίξουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα και ταυτόχρονα να “ασπρίσουμε” την αγορά εργασίας».

Πώς θα δοθούν τα 1.200 ευρώ για τους νέους εργαζόμενους

Σύμφωνα με την κυβερνητική εξαγγελία, το ποσό των 1.200 θα δίνεται στους νέους εργαζόμενους ηλικίας από 18 έως 29 ετών, που θα προσληφθούν για πρώτη φορά εντός του 2022.

Σκέρτσος στο Star: Νέα μέτρα στήριξης στην κοινωνία με νέα αύξηση του ΑΕΠ

Η παροχή αφορά στο σύνολό της τα 1.200 ευρώ, δηλαδή όλο το εξάμηνο, και θα δίνεται το μισό ποσό (600 ευρώ) στον εργαζόμενο και το άλλο μισό στον εργοδότη μειώνοντας έτσι το μισθολογικό κόστος.

Έτσι, αναλογικά ο κάθε νέος εργαζόμενος θα λάβει 100 ευρώ για κάθε μήνα (6 επί 100, ίσον 600 ευρώ) και ο εργοδότης άλλα 100 ευρώ για κάθε μήνα (6 επί 100, ίσον 600 ευρώ).

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, το ποσό θα δοθεί σε δύο δόσεις των 300 ευρώ, η πρώτη δόση μέσα στο πρώτο τρίμηνο, από την έναρξη της απασχόλησης, και η δεύτερη μέσα στο δεύτερο τρίμηνο.

Για εργασία μερικής απασχόλησης, που αντιστοιχεί περίπου στο 50% της πλήρους, θα δίνεται το ήμισυ του ποσού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top