Φορολογικές δηλώσεις 2021: Προς παράταση η προθεσμία υποβολής τους

Λήγει την προσεχή Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

υπολογισμός φόρων

Παράταση έως τις 15 Σεπτεμβρίου εξετάζει να χορηγήσει το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου. 

Φορολογικές δηλώσεις: Πώς θα πληρώσετε τον φόρο σε 12 δόσεις και με έκπτωση

Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις, με τους ρυθμούς να ανεβαίνουν σημαντικά τις τελευταίες ημέρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες υποβλήθηκαν περίπου 97.000 δηλώσεις και προχθές 94.000. 

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πρόστιμo έως 500 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις

Το 2020 είχαν υποβληθεί συνολικά περίπου 6,4 εκατ. φορολογικές δηλώσεις και ανάλογος εκτιμάται ότι θα είναι και φέτος ο αριθμός των δηλώσεων που θα υποβληθούν τελικά.

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Τελευταία ευκαιρία για την έκπτωση 3%

Σε ό,τι αφορά στις προθεσμίες καταβολής του φόρου δεν αλλάζει κάτι στον σχεδιασμό που ήδη υπήρχε. Ειδικότερα:

  • δύο δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου) θα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τη 17η Σεπτεμβρίου
  • έως το τέλος του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός
  • τους επόμενους μήνες, από τον Οκτώβριο έως και τον Φεβρουάριο του 2022 θα πληρώνεται από μια δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται

Δε θα ισχύει η έκπτωση 3% για την εφάπαξ πληρωμή του συνολικού φόρου που θα προκύψει. Αυτό ίσχυε για δηλώσεις που θα υποβάλλονταν έως το τέλος Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία έπρεπε να γίνει η εξόφληση του φόρου. 

Η έκδοση εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ θα πραγματοποιηθεί κανονικά το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Σήμερα στις 11:00 κλείνει η εφαρμογή για αλλαγές στο Ε9. 

Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε έξι δόσεις, με την πρώτη στο τέλος Σεπτεμβρίου και την τελευταία στο τέλος Φεβρουαρίου 2022. Δεν αποκλείεται να δοθεί η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν -χωρίς επιπλέον επιβάρυνση- διπλή δόση τον Οκτώβριο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top