Πυρκαγιές: Απαλλάσσονται από ΕΝΦΙΑ και τα αγροτεμάχια που καταστράφηκαν

Για τα έτη 2021, 2022 και 2023

Πυρκαγιές

Και τα αγροτεμάχια, που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα μας, θα απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων).

Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου με τα έκτακτα μέτρα στήριξης για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στο πνεύμα και το γράμμα των διατάξεων για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, δεδομένου ότι στη συζήτηση που εξελίσσεται από το πρωί, αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ να μην συμπεριλάβει μόνο τους άμεσα πληττόμενους, αλλά και τους έμμεσα.

Eξετάζεται η νέα μείωση ΕΝΦΙΑ

«Είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το σημαντικό μέτρο στήριξης, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τα έτη 2021, 2022 και 2023, αφορά όλα τα ακίνητα που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, όπως ορίζεται στο 16ο άρθρο της ΠΝΠ. Η απαλλαγή αφορά στα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μετά την 27η Ιουλίου. Η απαλλαγή επεκτείνεται και στα αγροτεμάχια που οι ιδιοκτήτες τους είναι κάτοχοι βεβαίωσης καταστροφής, από τα κατά τόπους αρμόδια τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και ελέγχου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Φωτιές: Αυτή είναι η ΠΝΠ για τις αναδασώσεις-Tα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Ο κ. Βεσυρόπουλος πρόσθεσε ότι η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ χορηγείται με βάση τις αιτήσεις που υποβάλλονται στη ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, στη διαδικτυακή πύλη arogi.gov.gr.

Όπως, όμως, τόνισε «με δεδομένο το εύρος των καταστροφών στην περιοχή της Β. Εύβοιας, η κυβέρνηση θέσπισε και την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, για το έτος 2021, στο σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top