Νέα έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκατομμυρίων ευρώ στους δήμους

Ποιοι και πόσα θα πάρουν

Χρήματα

Νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την υπουργική απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους δήμους, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Γεωργιάδης: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η έκτακτη χρηματοδότηση δίνεται για ενίσχυση της ρευστότητας των δήμων λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων, που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού.

Ενδεικτικά, ο δήμος Αθηναίων όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ενισχύεται με 4.533.500 ευρώ, ο δήμος Ρόδου με 1.287.200 ευρώ, ο δήμος Λαρισαίων με 1.084.700 ευρώ και ο δήμος Θεσσαλονίκης με 1.023.200 ευρώ.

«Οι δήμοι πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας καθώς έχουν απώλειες εσόδων και αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση τους στηρίζει έμπρακτα με νέα έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ η οποία προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 237,1 εκατ. ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο δωδεκάμηνο», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top