Γεωργιάδης: Θα γίνουν απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα

«Οι προβλέψεις για τον χειμώνα είναι ζοφερές»

Την εκτίμηση ότι ο φετινός χειμώνας, λόγω και της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, θα είναι δύσκολος εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Όπως είπε, φέτος, τον Αύγουστο, έχουμε 251 κατειλημμένες κλίνες στις ΜΕΘ, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα είχα λιγότερες από 100.

«Όλα δείχνουν ότι πάμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, εκτιμώντας ότι όσο αυξάνεται ο φόβος για την εξέλιξη της πανδημίας, θα υπάρξουν και απολύσεις ανεμβολίαστων στον ιδιωτικό τομέα.

Μετάλλαξη Δέλτα: Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα

«Η μόνη λύση για να ξεφύγουμε από αυτό τον εφιάλτη είναι ο εμβολιασμός, αλλά δυστυχώς ένα μέρος της κοινωνίας, είτε από φόβο, είτε γιατί θεωρεί ότι κάνει αντίσταση στην κυβέρνηση, είτε γιατί υιοθετεί θεωρίες συνομωσίας, έχει συνασπιστεί σε ένα κίνημα ανεύθυνων που βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη δική τους ζωή, όσο και των γύρω τους», σημείωσε.

Μάλιστα, έφερε σαν παράδειγμα τη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό, λέγοντας ότι τον πέρασε σχετικά βαριά, αν και εμβολιασμένος.

Άδωνις Γεωργιάδης για κορωνοϊό: «Ήταν ζόρικο και με το εμβόλιο»

Όπως είπε, οι γιατροί τόνισαν ότι τα πράγματα για τον ίδιο θα ήταν πολύ χειρότερα, εάν δεν είχε εμβολιαστεί.

Χωρίς περιορισμούς οι εμβολιασμένοι

Όσον αφορά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έκανε λόγο για μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, που έχει και προβλήματα συνταγματικότητας.

Σημείωσε, ωστόσο, πως βούληση της Κυβέρνησης είναι οι εμβολιασμένοι να μην ξαναμπούν για κανένα λόγο σε καραντίνα και να μην υποστούν περιορισμούς.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι τον χειμώνα η είσοδος σε κλειστούς χώρους (στην εστίαση και αλλού) θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όσους έχουν νοσήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top