Self Test: Πρόστιμα 300 ευρώ και στέρηση μισθού στους εργαζόμενους

O ανεμβολίαστος που αρνείται να κάνει το τεστ θα έχει διπλή ποινή

Self Test: Πρόστιμα 300 ευρώ και στέρηση μισθού

Στον ιδιωτικό τομέα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα και στέρηση μισθού, αν δε δηλώσουν το αποτέλεσμα του self test τους. 

Σύμφωνα με νέα ΚΥΑ, θεσπίζεται πρόστιμο 300 ευρώ και για τους εργαζόμενους που δε δηλώνουν το αποτέλεσμα του υποχρεωτικού self test στο σύστημα "Εργάνη" ενώ είναι υποχρεωμένοι. Μέχρι τώρα τα πρόστιμα αφορούσαν μόνο τους εργοδότες. 

Ειδικότερα, το ΣΕΠΕ μπορεί πλέον να επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι πηγαίνουν στην εργασία τους χωρίς να έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου (self test, rapid test ή PCR test) για τον κορονοϊό ή έχοντας δηλώσει θετικό αποτέλεσμα.

Την επιβολή προστίμου στους εργαζόμενους προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

«Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τροποποιείται επίσης η παράγραφος 4 του άρθρου 6 της απόφασης Δ1α/Γ.Π.οικ.32209/24.5.2021 και προβλέπεται ότι το ΣΕΠΕ μπορεί να επιβάλει πρόστιμο 300 ευρώ σε εργαζόμενους οι οποίοι προσέρχονται στον χώρο εργασίας χωρίς να έχει προβεί σε δήλωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου, ή προσέρχεται ενώ έχει δηλώσει θετικό αποτέλεσμα», αναφέρει η νέα ΚΥΑ.

Η προηγούμενη ΚΥΑ προέβλεπε την επιβολή προστίμου μόνο στους εργοδότες που επέτρεπαν σε εργαζόμενους τους να εισέρχονται στους χώρους εργασίας χωρίς να έχουν δηλώσει το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top