Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ: Πού θα πάνε τα χρήματα 

Tην επόμενη Παρασκευή τα πρώτα 4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα   

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα έρχονται στην Αθήνα τα πρώτα δισεκατομμύρια από το Ταμείο Ανάκαμψης.  Μαζί με τα κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ, που εγκρίθηκε χθες, η ελληνική οικονομία θα χρηματοδοτηθεί με 77 δισ ευρώ ως το 2027! 

Ρουσόπουλος για Ταμείο Ανάκαμψης: Μπαίνουμε σε ισχυρή τροχιά ανάκαμψης

«Τα πρώτα 4 δισ. ευρώ πιθανότατα έρχονται ως την επόμενη Παρασκευή» ανακοίνωσε και επισήμως από τη Βουλή, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών  Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά την κύρωση της σύμβασης για το Ταμείο Ανάκαμψης. 

Οι κρουνοί του Ταμείου Ανάκαμψης,  που μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα να κάνει το άλμα προς τα εμπρός, άνοιξαν, καθώς το «πακέτο»  χρηματοδότησης για έργα, επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις ενισχύεται, με τα 26,2 δισ ευρώ του νέου ΕΣΠΑ. 

 ΕΣΠΑ: Άλλα 21 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Τι είπε η Επίτροπος σε Μητσοτάκη 

Ο εισηγητής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος ανέφερε κατά τη συζήτηση στη Βουλή: «Το μεγαλύτερο, αναλογικά, πακέτο βοήθειας στην Ε.Ε. , που κερδίσαμε μετά από σκληρή και αποτελεσματική διαπραγμάτευση. Το ποσό του σχεδίου ανάκαμψης αποτελεί το 20% του ΑΕΠ της χώρας, το μεγαλύτερο στην Ε.Ε. Σε απόλυτους αριθμούς θα πάρουμε 30,5 δισ. ευρώ που θα φτάσουν τα 57 δισ. ευρώ με τη συμβολή του ιδιωτικού τομέα.

Το νέο ΕΣΠΑ: Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απασχόληση, κοινωνική συνοχή, «πράσινες» επενδύσεις 

Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, το νέο ΕΣΠΑ θα φέρει πάνω από 8 δισ. Απασχόληση και κοινωνική συνοχή θα ενισχυθούν με 4,2 δισ ευρώ, ενώ άλλα 5,8 δισ θα χρηματοδοτήσουν «πράσινες»  επενδύσεις και Μεταφορές. Οι περιοχές που θα πληγούν από την απολιγνιτοποίηση θα ενισχυθούν με 1,6 δισ.ευρώ, ενώ θα «τρέξουν»  και ειδικά προγράμματα 8 δισ. ευρώ στις 13 Περιφέρειες της χώρας  

Δύο ΕΣΠΑ μαζί τα επόμενα 7 χρόνια στην Ελλάδα

 Σταϊκούρας: Ανάπτυξη 6% το 2022

«Η χώρα μας, το 2022, θα επιτύχει ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης της τάξεως του 6%, με μέσο ευρωπαϊκό όρο στο 4,5%» διαμήνυσε για τις προοπτικές που δημιουργούνται ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.   

Από τα πρώτα έργα που θα χρηματοδοτήσει το Ταμείο Ανάκαμψης, είναι το νέο «Εξοικονομώ». 

Νέο Εξοικονομώ: Επιδότηση έως 75% για 50.000 σπίτια  

Υπολογίζεται ότι 50.000 κατοικίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 632 εκατ.  ευρώ. Η επιδότηση θα φτάσει στο 75% των δαπανών και για πρώτη φορά θα εφαρμοστούν κριτήρια με προτεραιότητα στα ευάλωτα νοικοκυριά  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top