Freedom Pass: Από τις 20 Ιουλίου οι αιτήσεις για να πάρετε τα 150 ευρώ

Θα είναι διαθέσιμη 24 ώρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου η εφαρμογή

Από τις αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, δηλαδή 20 Ιουλίου, θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα για το Freedom Pass, την προπληρωμένη ψηφιακή κάρτα σε νέους 18 έως 25 ετών.

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο, αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου μετά από επιβεβαίωση του εμβολιασμού.

«Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ, την οποία κανείς θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Η ιδέα είναι η κάρτα να είναι στο τηλέφωνο», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο Mega.

Τα χρήματα δικαιούνται και όσοι νέοι 18 – 25 ετών έχουν εμβολιαστεί εντός του 2021.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος των εμβολιασμένων σε μπαρ, καφέ και εστιατόρια

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Γεωργαντάς, στον Σκάι, οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του Τaxisnet.

Θα συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και ειδικότερα το email και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.

Freedom Pass: Πότε θα πάρουν οι νέοι τα 150 ευρώ

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, αν δεν έχει κωδικούς Τaxisnet.

Τα 150 ευρώ μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό, ούτε μπορεί να γίνει ανάληψή τους.

Voucher 150 ευρώ: Πώς θα το πάρουν οι εμβολιασμένοι νέοι  18 -25 ετών

Μπαίνουν σε λογαριασμό, που δημιουργείται μόνο για αυτό το σκοπό από τον πάροχο.

«Θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS να κάνεις τη συναλλαγή σου στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top