Τηλεοπτικά Δικαιώματα ΑΕ: Υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας με το ΞΕΕ

Καταβολή δικαιωμάτων για παρουσίαση οπτικοακουστικών έργων στα ξενοδοχεία

τηλεόραση

Tην υπογραφή Μνημονίου Συμφωνίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), ανακοίνωσε ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης και Προστασίας Συγγενικών Δικαιωμάτων «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ»,  μετά από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Α.Ε.» πρόκειται για την επίτευξη μιας σημαντικής συνεργασίας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονταν εδώ και πολύ καιρό από τους δύο φορείς.

Ο Οργανισμός ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ εκπροσωπεί τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANT1, MAKEDONIA, MEGA, SKAI, STAR ως παραγωγούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των οπτικοακουστικών έργων, τα οποία εντάσσονται στο πρόγραμμα τους. Επιπλέον εκπροσωπεί στην Ελλάδα  τα έργα πληθώρας ξένων τηλεοπτικών σταθμών – μελών του γερμανικού Οργανισμού CORINT MEDIA, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι: ProSieben, RTL, Bloomberg, Euronews, Al Jazeera κ.α.

Η συμφωνία ρυθμίζει την καταβολή των δικαιωμάτων για τη δημόσια παρουσίαση οπτικοακουστικών έργων στα ξενοδοχεία της χώρας τόσο για τα παλαιότερα έτη όσο και για την τρέχουσα περίοδο, με τρόπο δίκαιο και επωφελή και για τις δύο πλευρές. Καθορίζονται με ρεαλισμό, ορθολογισμό και διαφάνεια οι οικονομικοί όροι της συνεργασίας, δεδομένων μάλιστα των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, και κυρίως στον ξενοδοχειακό κλάδο, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας Covid-19.

Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής εδραιώνεται περαιτέρω η στενή συνεργασία ανάμεσα στον Οργανισμό ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και τις επιχειρήσεις ξενοδοχείων και καταλυμάτων, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top