Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Επιτυχής ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών

Μητσοτάκης: Τα Ναυπηγεία γυρίζουν σελίδα

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Την επιτυχή ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με δήλωσή του. 

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές της πανδημίας

Όπως δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας για το περιουσιακό στοιχείο της ΕΤΑΔ Α.Ε. εμφανίστηκαν δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές, ενώ την πρώτη φορά δεν είχε υπάρξει κανένα ενδιαφέρον. Για το  περιουσιακό στοιχείο που τελεί υπό Ειδική Διαχείριση, εμφανίστηκαν επίσης δύο ενδιαφερόμενοι, αντί ενός τον Δεκέμβριο, οι οποίοι κατέθεσαν σημαντικά υψηλότερη προσφορά και αποτέλεσμα ήταν να τετραπλασιαστεί το προσφερόμενο τίμημα. 

Τέλος καλοκαιριού οι αποφάσεις για φρεγάτες

Το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 77,9 εκατ. ευρώ ενώ, όπως πρόσθεσε, καταβάλλεται προσπάθεια να ικανοποιηθούν και τα αιτήματα των εργαζόμενων.

Φρεγάτες: Νέες εξελίξεις – Τι συζήτησαν οι Αμερικανοί με τον Παναγιωτόπουλο 

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Οικονομικών δήλωσε:  


«Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, επί δεκαετίες, τελούσαν υπό καθεστώς αβεβαιότητας, συσσωρεύοντας προβλήματα και χρέη. Η προηγούμενη Κυβέρνηση απλώς έθεσε τα Ναυπηγεία σε ειδική διαχείριση, χωρίς περαιτέρω πρωτοβουλίες. Η σημερινή Κυβέρνηση, έθεσε εξαρχής ως προτεραιότητά της, την αναστροφή της αβέβαιης πορείας των μεγαλύτερων Ναυπηγείων της χώρας.

Σήμερα, ολοκληρώθηκε μια πολύμηνη προσπάθεια επίλυσης σειράς ζητημάτων, η οποία οδήγησε σε μια ανταγωνιστική, διαφανή και επιτυχή διαγωνιστική διαδικασία.

Σε σχέση με την προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία του Δεκεμβρίου, για το μεν περιουσιακό στοιχείο της ΕΤΑΔ Α.Ε., εμφανίστηκαν δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές, ενώ την πρώτη φορά δεν είχε υπάρξει κανένα ενδιαφέρον, για το δε περιουσιακό στοιχείο που τελεί υπό Ειδική Διαχείριση, εμφανίστηκαν επίσης δύο ενδιαφερόμενοι, αντί ενός τον Δεκέμβριο, οι οποίοι μάλιστα κατέθεσαν σημαντικά υψηλότερη προσφορά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να τετραπλασιαστεί το προσφερόμενο τίμημα.

Συγκεκριμένα, το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε 77,9 εκατ. ευρώ, καθώς σήμερα κατατέθηκαν προσφορές 37,3 εκατ. ευρώ για το περιουσιακό στοιχείο της ΕΤΑΔ Α.Ε., 26 εκατ. ευρώ για τα περιουσιακά στοιχεία της Ειδικής Διαχείρισης, και βεβαίως πρέπει να προσμετρηθούν και τα ποσά των νομιμοποιήσεων, που ανέρχονται σε 9 εκατ. ευρώ, όπως και τα λοιπά στοιχεία που έχουν πωληθεί μέχρι στιγμής, ποσού 5,6 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, καταβάλλεται συντεταγμένη προσπάθεια, σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ικανοποίηση αιτημάτων τους.

Με αυτά τα δεδομένα, η σημερινή εξέλιξη κρίνεται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και σημαντικά».

Μητσοτάκης: Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά γυρίζουν σελίδα 

Ανάρτηση για τις εξελίξεις σχετικά με τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έκανε στα social media o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην οποία αναφέρει:

«Σήμερα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά γυρίζουν μία δεκαετή σελίδα αβεβαιότητας και ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο παραγωγικής δουλειάς, ανάπτυξης και ευημερίας. Τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της χώρας ξαναπιάνουν δουλειά, και γίνεται ένα ακόμα βήμα για την αναγέννηση της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας.

Η διαγωνιστική διαδικασία στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση ολοκληρώθηκε ήδη με επιτυχία. Με περισσότερους υποψήφιους επενδυτές από κάθε άλλη φορά. Και με τελικό τίμημα τετραπλάσιο του αρχικού που συνολικά αγγίζει τα 78.000.000 ευρώ.

Δύο χρόνια από την ημέρα που οι πολίτες μας έδωσαν την εντολή να πάμε τη χώρα μπροστά, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας για περισσότερες δουλειές και ανάπτυξη για όλους».

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top