Τέλος καλοκαιριού οι αποφάσεις για φρεγάτες

Παναγιωτόπουλος: Στο τελικό στάδιο η επιλογή

O Νίκος Παναγιωτόπουλος

Την εκτίμηση ότι έως το τέλος καλοκαιριού θα υπάρξουν αποτελέσματα από τη διαδικασία επιλογής νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η διαδικασία επιλογής μπαίνει σε τελική φάση και εκτιμώ ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα προς το τέλος του καλοκαιριού», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα.

Ο υπουργός είπε ότι πρόκειται για 4 νέες φρεγάτες, άλλες 4 εκσυγχρονισμένες (ΜΕΚΟ) και άλλες δύο ως ενδιάμεσες λύσεις, δηλαδή 10 καράβια.

Τόνισε, μάλιστα, ότι η απόκτηση νέων σκαφών από το ΠΝ έχει να κάνει και με την παρουσία της χώρας μας στο θέατρο της ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο στο Αιγαίο.

Φρεγάτες: Νέες εξελίξεις – Τι συζήτησαν οι Αμερικανοί με τον Παναγιωτόπουλο

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη χαρά του που έως το καλοκαίρι θα παρθούν αποφάσεις, χαρακτήρισε, ωστόσο, περίεργη την ιεράρχηση των επιλογών της κυβέρνησης που -όπως είπε- επέδειξε βιασύνη με τα Rafale και το Αεροπορικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ εκεί που έπρεπε να βιαστεί (φρεγάτες) υπάρχει αργοπορία.

Απαντώντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι βιασύνη πρέπει να υπάρχει σε όλα και η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τη σχετική υπόδειξη του ΠΝ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εμπλοκής της εγχώριας αμυντικής και ναυπηγικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα των φρεγατών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top