Self test: Μέχρι αύριο η δήλωσή του από τους εργαζόμενους στην πλατφόρμα 

Χαμένο μεροκάματο για τους αμελείς και πρόστιμο στις επιχειρήσεις

Το ρεπορτάζ του Γ. Σαραντάκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  για την υποχρεωτική δήλωση του αποτελέσματος του self test από τους εργαζόμενους,  μέχρι αύριο, στην πλατφόρμα    

Mέχρι αύριο το πρωί πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονται με φυσική παρουσία να έχουν δηλώσει το self test στην πλατφόρμα. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να βρουν την πόρτα της επιχείρησης που εργάζονται κλειστή, με συνέπεια την απώλεια του ημερομισθίου! Μάλιστα Περιφέρειες και Δήμοι θα κάνουν καθημερινούς ελέγχους σε όσους εργάζονται στις επιχειρήσεις. 

Self test: Ξεκινά τη Δευτέρα 24/5 η διάθεση για όλους τους εργαζόμενους

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Σαραντάκος στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, με τη βεβαίωση της «Εργάνης» στην τσέπη ή  έστω στο κινητό θα πρέπει να είναι από την Πέμπτη 27/5  όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Σε αντίθετη περίπτωση ο επιχειρηματίας μπορεί ακόμα και να τους απαγορεύσει την είσοδο.

Οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί.  Το πρόστιμο για τους παραβάτες είναι ιδιαίτερα τσουχτερό και μπορεί να φτάσει και τα 1.500 ευρώ ανά εργαζόμενο στις επιχειρήσεις που δεν έχει τηρηθεί το μέτρο!  

Self test: Θα διατεθούν δύο για κάθε εργαζόμενο από 24/5 έως 29/5  

Εάν το αποτέλεσμα βγει θετικό ο εργαζόμενος μπορεί να κάνει δωρεάν τεστ σε δημόσια δομή ώστε να διαπιστώσει εάν το αποτέλεσμα του self test ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ουρές στα φαρμακεία για το τεστ 

Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα αλλά και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση σπεύδουν στα φαρμακεία  να προμηθεύτουν δωρεάν τα δύο self test που δικαιούνται.

Self test: Πώς δηλώνουμε το αποτέλεσμα στο ΕΡΓΑΝΗ και το self-testing.gov

Το ένα αφορά την εβδομάδα που ήδη διανύουμε και το δεύτερο self test την επόμενη. 
 
Όπως δηλώνουν πάντως φαρμακοποιοί στο Star οι πολίτες έχουν μάθει πλέον τη χρήση του self test και έχουν εξοικειωθεί με τη διαδικασία.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top