Και στους δύο γονείς η μείωση φόρου για εξαρτώμενα τέκνα μετά το διαζύγιο

Τι αναφέρει απόφαση της ΑΑΔΕ

Κέρματα βάζο

Και οι δύο γονείς δικαιούνται τη μείωση φόρου για εξαρτώμενα τέκνα ένα έχουν βγάλει διαζύγιο, είναι διάσταση ή έχουν λύσει το σύμφωνο συμβίωσης.

Σύμφωνα με απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δεδομένου ότι στην ανατροφή των τέκνων συμμετέχουν από κοινού και οι δύο γονείς, ανεξάρτητα αν διαμένουν κάτω από την ίδια στέγη ή έχει διακοπεί η έγγαμη συμβίωση ή έχει λυθεί ο γάμος / το σύμφωνο συμβίωσης, «οι διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 16 του ΚΦΕ για τη μείωση του φόρου ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων εφαρμόζονται και για τους δύο γονείς με εισόδημα από μισθωτή εργασία, συντάξεις ή και ατομική αγροτική δραστηριότητα».

Επίδομα παιδιού: Έρχονται αυξήσεις – Πότε θα δοθεί η 2η δόση

Όπως αναφέρεται, αυτό ισχύσει και για παρακρατήσεις φόρου, που διενεργούνται στο εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις από τη δημοσίευση της απόφασης. 

Η μείωση του φόρου ανέρχεται σε 810 ευρώ για τον φορολογούμενο με ένα 1 εξαρτώμενο τέκνο, σε 900 ευρώ για 2 εξαρτώμενα τέκνα, σε 1.120 ευρώ για 3 εξαρτώμενα τέκνα και σε 1.340 ευρώ για 4 εξαρτώμενα τέκνα.

Για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο μετά το τέταρτο, η μείωση του φόρου αυξάνεται κατά 220 ευρώ για κάθε επόμενο τέκνο.

Εάν το ποσό του φόρου είναι μικρότερο των ποσών αυτών, η μείωση του φόρου περιορίζεται στο ποσό του αναλογούντος φόρου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top