Έρχεται ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε 240 δόσεις

Σταϊκούρας για τουρισμό: Να πιάσει το 40% του 2019

Νέα ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο προανήγγειλε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

«Από τον Ιούνιο θα υπάρχει ρύθμιση οφειλών συνολικά προς τις οφειλές προς Δημόσιο έως 240 δόσεις», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σταϊκούρας απαρίθμησε τις σχετικές πρωτοβουλίες, που έχουν υιοθετηθεί σχετικά, και αναφέρθηκε ειδικότερα στην Επιτρεπτέα Προκαταβολή, αλλά και στο ότι όλες οι οφειλές έχουν ρυθμιστεί αφού μετατέθηκαν για τα 2022 και μετά σε 24 και 48 δόσεις.

Νέα ρύθμιση 24 – 48 δόσεων για τα χρέη του κορωνοϊού

«Οι εκτιμήσεις για τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους είναι πολύ πιο θετικές από ό,τι στο παρελθόν», είπε και αναφέρθηκε στις πολιτικές που όπως είπε, είχαν στόχο τη διευθέτηση υποχρεώσεων.

«Όλες οι μειώσεις φόρων, που κάναμε (ΕΝΦΙΑ, μείωση φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ασφαλιστικές εισφορές, κτλ), βελτιώνουν το εισόδημα του πολίτη, ώστε να είναι πιο συνεπής. Έχουν αυξηθεί οι καταθέσεις . Ένα κομμάτι αυτών των πόρων θα πάει στην κατανάλωση κι ένα στις υποχρεώσεις».

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης του κατώτατου μισθού

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι «αξιοποιούμε το ταμείο της χώρας με υπευθυνότητα», χωρίς να διαψεύδει το ενδεχόμενο αύξησής του.

Για τα ενοίκια του Ιουνίου, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καλυφθούν, σημειώνοντας ότι, είναι κάτι που θα «δει στο τέλος του μήνα» το οικονομικό επιτελείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top