Επιστρεπτέα 7: Πιστώθηκε σε πολλούς λογαριασμούς επιχειρήσεων

Δεν καλύπτεται πλήρως το κόστος επανεκκίνησης λένε οι επαγγελματίες

εστίαση

Περίπου 55.000 επιχειρήσεις εστίασης υπολογίζεται ότι ήδη πήραν ή περιμένουν να πάρουν από την Επιστρεπτέα 7, ωστόσο σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, τα ποσά που κυμαίνονται σε περίπου 3.000 ευρώ κατά μέσο όρο, δεν μπορούν να καλύψουν πλήρως το κόστος επανεκκίνησης.

Άνοιγμα εστίασης: Περίπου 16.000 επιχειρήσεις μένουν κλειστές

Για παράδειγμα, όσες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές σε όλη τη διάρκεια αυτού του εξαμήνου, αντιμετωπίζουν υψηλά κόστη συντήρησης και επισκευής ειδικά των ψυγείων τους.  

Παράλληλα, ενεργοποιείται ειδικό πρόγραμμα επιδοτήσεων για αγορά πρώτων υλών, με ένα κονδύλι 330 εκατ. ευρώ. Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα ανοίξει ως τις 10 του μήνα και η πίστωση των κεφαλαίων κίνησης σε περίπου 35.000 δικαιούχους, θα γίνει ως το τέλος του μήνα.  

Τι ισχύει για την αναστολή συμβάσεων

Οι επιχειρήσεις εστίασης μπορούν να θέτουν σε αναστολή συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους των οποίων δεν θα απαιτηθεί η εργασία κατά την λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών τον Μάιο.

Οι εργαζόμενοι αυτοί θα πρέπει να έχουν προσληφθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου. Μόνη προϋπόθεση είναι το εβδομαδιαίο ωράριο αυτών των εργαζομένων να είναι τουλάχιστον 16 ώρες, όπως προκύπτει από την ΕΡΓΑΝΗ κατά τις 29 Απριλίου.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top