Η «μάχη» του οβελία: Με ποιά τιμή θα έρθει στο πασχαλινό τραπέζι;

Για ελλείψεις και ανοδικές τιμές μιλούν κτηνοτρόφοι και κρεοπώλεις

Το σχετικό ρεπορτάζ της Δήμητρας Τζιότζιου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (22/04/21)

Μπορεί τελικά να μην εκδράμουμε το Πάσχα όμως ο οβελίας θα είναι όπως πάντα ο πρωταγωνιστής στο πασχαλινό τραπέζι. Η ρεπόρτερ του Star, Δήμητρα Τζιότζιου, μίλησε με κτηνοτρόφους που όπως λένε φέτος έχουν λιγότερα αρνιά για διάθεση, ενώ η τιμή τους συνεχώς ανεβαίνει. 

Οι παραγωγοί υποστηρίζουν πως ο κορωνοϊός μείωσε τη διάθεση αρνιών για το φετινό Πάσχα. Μια κτηνοτροφική μονάδα που πέρυσι έδωσε 250 αρνιά, φέτος θα διαθέσει μόλις 30. 

Πάσχα 2021: «Απογειώθηκαν» οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι 

«Ο κόσμος δεν μπορούσε να ταΐσει τα ζώα. Η αύξηση των ζωοτροφών ήταν μεγάλο πλήγμα στους κτηνοτρόφους» δηλώνει στο κεντρικό δελτίο του Star o Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Τυρνάβου, Ζήσης Παρλίτσης. 

Ένας κτηνοτρόφος μιλά στη Δήμητρα Τζιότζιου και υποστηρίζει πως αρκετές μονάδες έπαθαν ζημιά από την κακοκαιρία του Μάρτη.  

«Σημαντικό ρόλο παίζουν οι μεσάζοντες. Το να μας το πάρουν εμάς το αρνί 6 ευρώ και να φτάσει στα 12 έχουμε τεράστια διαφορά» δηλώνει ο ίδιος κτηνοτρόφος. 

Εστίαση: Ανοίγει τη Δευτέρα του Πάσχα με τραπεζάκια έξω και αποστάσεις

«Πήραν την ανηφόρα» οι τιμές του αρνιού  

Η αύξηση των τιμών των ζωοτροφών, η κακοκαιρία και οι  εξαγωγές για το Πάσχα των καθολικών οδήγησαν τους μεσάζοντες να ανεβάσουν τις τιμές του οβελία στα ύψη.  

Η τιμή του αρνιού και του κατσικιού γάλακτος σήμερα, Πέμπτη, στη κεντρική αγορά είναι κοντά στα 10 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, αυτή η τιμή μπορεί να μην παραμείνει και τη Μεγάλη Εβδομάδα, αφού οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν πως τουλάχιστον μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη η τιμή θα ανέβει στα 12 ευρώ.  

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα από τον Κικίλια – Οι αποφάσεις για τις εκκλησίες  

Μάλιστα, πολλοί δηλώνουν πως φέτος ίσως υπάρξει κόσμος που θα μείνει και χωρίς αρνί, καθώς οι ελλείψεις προβλέπονται μεγάλες.   

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top