Πάσχα 2021: «Απογειώθηκαν» οι τιμές για το αρνί και το κατσίκι 

Πού οφείλονται οι φετινές αυξήσεις στην τιμή του οβελία 

Το ρεπορτάζ του Γ. Σαραντάκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τις τιμές του οβελία στο φετινό πασχαλινό τραπέζι  

Τσιμπημένες οι τιμές του οβελία το φετινό Πάσχα, οι οποίες είναι ακόμα περισσότερο αυξημένες σε σχέση με πέρσι στα περιφερειακά κρεοπωλεία.

Πάσχα 2021: Όλα τα μέτρα από τον Κικίλια – Οι αποφάσεις για τις εκκλησίες  

Το γιατί ανέλυσε ο Γιώργος Σαραντάκος στο ρεπορτάζ του για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ  μια  βόλτα στη Βαρβάκειο αποδεικνύει ότι η τιμή του πασχαλινού οβελία φέτος «καίει και τσουρουφλίζει». 

Κανείς δεν ξέρει πού θα φτάσουν οι τιμές καθώς σε σύγκριση με πέρσι το κόστος των αμνοεριφίων στην κεντρική αγορά ανέβηκε από τα 7 και τα 8 ευρώ στα 10, κι όπως φαίνεται η τιμή, όσο περνούν οι μέρες θα συνεχίσει να ανηφορίζει. 

Μητσοτάκης στο διάγγελμα: Τι αλλάζει - Πότε ανοίγουν σχολεία και εστίαση

ΟΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ, Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΣΧΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

Οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο για συρρίκνωση του κλάδου τους, ενώ οι κρεοπώλες ρίχνουν την ευθύνη στην αύξηση των εξαγωγών λόγω του καθολικού Πάσχα. 

Πασχαλινό τραπέζι: Πληροφορίες για όριο 10 ατόμων στον φετινό εορτασμό

«Η μείωση της δουλειάς, η μείωση του ζωικού κεφαλαίου και η μείωση του ανθρώπινου δυναμικού φέρνουν αύξηση στις τιμές. Αυτά είναι απλά μαθηματικά» δηλώνει στην κάμερα του Star o Στυλιανός Βογιατζής, ΓΓΓ Νέων Αγροτών,  ενώ ο Ιπποκράτης Πεπονάς, Γραμματέας παραδοσιακών κρεοπωλών «Ο Άγιος Γεώργιος» εξηγεί επίσης τον λόγο της αύξησης της τιμής του οβελία το φετινό Πάσχα.   

Στα συνοικιακά κρεοπωλεία πάντως οι τιμές είναι ακόμα πιο «αλμυρές» και η τιμή του οβελία φτάνει ακόμα και τα 12,5 ευρώ,    από 8,90 και 9,90 ευρώ πέρυσι (για αρνί και κατσίκι αντίστοιχα). 

Οι νοικοκυρές πάντως σπεύδουν  για προμήθειες, αφού πασχαλινό τραπέζι χωρίς κρέας δεν υπάρχει. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top