Μπαράζ πληρωμών για μειωμένα ενοίκια: Ποιοι θα πάρουν χρήματα

Τι γίνεται με όσους έχουν υποβάλει διορθωτικές δηλώσεις

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομικών για το νέο έκτακτο επίδομα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες

Στους λογαριασμούς τους τα χρήματα για τα μειωμένα ενοίκια της περιόδου Νοέμβριος 2020 - Ιανουάριος 2021 θα δουν σήμερα χιλιάδες δικαιούχοι.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ελέγχων και διασταυρώσεων στα στοιχεία που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) επιχειρεί να μειώσει τις εκκρεμείς αποζημιώσεις και να προχωρήσει σε νέους συμψηφισμούς και αποζημιώσεις, μετά από μεγάλη καθυστέρηση, σε χιλιάδες εκμισθωτές ακινήτων.

Πολλοί εξ αυτών, μάλιστα, δεν έχουν λάβει καμία αποζημίωση από τον περασμένο Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία κι εφαρμόστηκε το μέτρο των μειωμένων ενοικίων για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Τα 7 + 1 μέτρα στήριξης για εστίαση, λιανεμπόριο και κλειστές επιχειρήσεις

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η διπλή πληρωμή αποζημιώσεων για τα κουρέματα Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2021.

Στην ίδια πληρωμή θα συμπεριληφθούν και οι οφειλόμενες αποζημιώσεις σε όσους ιδιοκτήτες θα έχουν υποβάλει μέχρι χθες, Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021, διορθωτικές δηλώσεις Covid-19 για τα μη εισπραχθέντα ποσά του 40% των ενοικίων της περιόδου Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020.

Περίπου 90.000 αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Covid για τα μειωμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και άλλες 65.000 δηλώσεις που έχουν υποβάλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μισθώματα του Δεκεμβρίου.

Eπίσης, προγραμματίζεται η καταβολή αποζημιώσεων για τα μη εισπραχθέντα ποσά ενοικίων του μηνός Ιανουαρίου 2021 σε χιλιάδες ιδιοκτήτες που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα σωστές αρχικές δηλώσεις COVID για τον μήνα αυτό, αλλά παραμένουν απλήρωτοι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top