ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας με μισθό 933 ευρώ

Έρχεται και πρόγραμμα με αυξημένη επιδότηση για ελεύθερους επαγγελματίες

Δύο νέα προγράμματα, που θα αφορούν επιδότηση νέων ελευθέρων επαγγελματιών και επιδότηση νέων θέσεων εργασίας, ετοιμάζει ο ΟΑΕΔ (Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού).

«Έχουμε στα σκαριά δύο προγράμματα: ένα νέων ελεύθερων επαγγελματιών και ένα επιδότησης των νέων θέσεων εργασίας με αυξημένες ενισχύσεις», αποκάλυψε, μιλώντας στο Radio North 98, o Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής-Δυτικής Μακεδονίας του ΟΑΕΔ, Δημήτρης Κανελλίδης.

Δώρο Πάσχα: Σε δύο δόσεις οι πληρωμές για τις αναστολές εργασίας

Όσον αφορά το πρόγραμμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η επιδότηση θα είναι σημαντική μεγαλύτερη, καθώς από τα 12.000 ευρώ, που ισχύει σήμερα, θα ανέβει στα 14.800 ευρώ.

Για το πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας, ο μισθός θα είναι 933 ευρώ τον μήνα για 25 ημέρες εργασίας.

« Επάνω σε αυτόν τον μισθό θα δίνεται ποσόστωση από 50% έως 75%. Η ποσόστωση είναι θέμα πολιτικής απόφασης, είναι θέμα περιοχής, είναι θέμα στόχευσης, αν, για παράδειγμα, θέλουμε να ενισχύσουμε τις γυναίκες, ή κάποιες περιοχές τη Δυτική Μακεδονία, που είναι από τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα», είπε ο κ. Κανελλίδης.

Τα προγράμματα θα είναι διάρκειας τουλάχιστον ενός χρόνου, ενώ δε θα υπάρχουν δεσμεύσεις, που υπήρχαν μέχρι τώρα, όπως πχ. να κρατηθεί ο υπάλληλος κάποιους μήνες, αφού τελειώσει το πρόγραμμα.

«Εκτιμώ ότι είμαστε ένα βήμα πριν να το ανακοινώσουν με λεπτομέρειες ο υπουργός και ο διοικητής του ΟΑΕΔ», κατέληξε ο κ. Κανελλίδης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top