Γέφυρα 2: Ποιοι κερδίζουν επιδότηση των δόσεων του δανείου έως 90%

Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Κέρματα χαρτονομίσματα

Η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες για κρατική επιδότηση των δόσεων δανείων ανοίγει σήμερα.

Το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» προβλέπει επιδότηση δόσεων έως και 90%, με αναδρομική εφαρμογή από την 1η Απριλίου.

Οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, θα ανέλθουν σε περίπου 100.000 – 150.000 επιχειρήσεις και επιτηδευματίες.

Γέφυρα 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση δανείων

Η διαδικασία της αίτησης στο νέο πρόγραμμα είναι απλή, γρήγορη και πλήρως ηλεκτρονική, χωρίς να απαιτούνται δικαιολογητικά. Γίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών (www.keyd.gov.gr) ή στην ενιαία πύλη του Δημοσίου (www.gov.gr).

Τα 7 + 1 μέτρα στήριξης για εστίαση, λιανεμπόριο και κλειστές επιχειρήσεις

Τον Μάιο, θα καταβληθεί η πρώτη δόση της κρατικής επιδότησης, που θα καλύψει αναδρομικά και τον μήνα Απρίλιο.

Στο «Γέφυρα 2» μπορούν να μπουν δάνεια, τα οποία είναι ενήμερα, δάνεια που είναι σε καθυστέρηση, αλλά και δάνεια που έχουν καταγγελθεί υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ρυθμιστούν.

Έκτακτο επίδομα έως 4.000 σε επιχειρήσεις τον Απρίλιο

Η διορία για τις αιτήσεις είναι έως τις 31 Μαΐου.

Πώς διαμορφώνεται η κρατική ενίσχυση

Η ενίσχυση θα είναι κλιμακωτή ανά 3μηνο.

Πιο συγκεκριμένα:

•    Τα δάνεια, των οποίων η καθυστέρησή τους, την 31η Δεκεμβρίου του 2020, είναι έως 90 ημέρες, η συνεισφορά του Δημοσίου για τους 3 πρώτους μήνες ανέρχεται στο 90% της μηνιαίας δόσης, για τους επόμενους 3 μήνες στο 80% και για το τους 3 τελευταίους στο 70%.

•    Στην περίπτωση που τα δάνεια που παρουσίαζαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, η κρατική επιδότηση, ανά τρίμηνο, διαμορφώνεται σε 80%, 70% και 60%.

•    Για δάνεια που παρουσίαζαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών την 31η Δεκεμβρίου του 2020 και επιπλέον έχουν καταγγελθεί μέχρι την ημερομηνία αυτή από τον χρηματοδοτικό φορέα, η κρατική επιδότηση κλιμακώνεται από 60% το πρώτο τρίμηνο, 50% το δεύτερο και 30% το τρίτο τρίμηνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top