Αναστολή δασμών μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ: Ποια ελληνικά προϊόντα ωφελούνται 

Τουλάχιστον 60 εκ. ευρώ η αξία της απόφασης Μπάιντεν -Ντερ Λάιεν

προϊόντα τελωνείο

Ωφελούνται άμεσα οι παραγωγοί και οι επιχειρήσεις που εξάγουν ελληνικά προϊόντα στις ΗΠΑ από την αμοιβαία άρση των πρόσθετων δασμών ύψους 25% που συμφώνησαν η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Brexit: Τι άλλαξε στις online παραγγελίες από τo Ηνωμένο Βασίλειο

Οι κλάδοι των ελληνικών εξαγωγών που απαλλάσσονται από τους πρόσθετους δασμούς είναι κονσέρβες ροδάκινων και μείγματα φρούτων, γαλακτοκομικά προϊόντα και ιδίως φέτα, γιαούρτι, καθώς και προϊόντα χοιρινού κρέατος και οστρακοειδή. Η αξία των εξαγωγών μας στις κατηγορίες αυτές ανέρχεται σε περίπου 60 εκ. ευρώ και αναμένεται να επηρεαστεί θετικά χάρις στην εξέλιξη αυτή.

Οι πρόσθετοι δασμοί είχαν επιβληθεί κατόπιν αποφάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, στο πλαίσιο των διαφορών που απορρέουν από την κατασκευή αεροσκαφών των Airbus – Boeing.

Μπάιντεν για το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών η πλήρης κατάργηση των εισαγωγικών δασμών μετά από το τέλος του επομένου τετραμήνου αποτελεί επιδίωξη τόσο του Υφυπουργού Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Κώστα Φραγκογιάννη, όσο και του Γενικού Γραματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ιωάννη Σμυρλή, μέσω της άσκησης οικονομικής διπλωματίας εντός του πλαισίου του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδος – ΗΠΑ που είναι σε εξέλιξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top