Εκπτώσεις: Παράταση έως το τέλος Μαρτίου ζητούν οι έμποροι

Σκέψεις για άνοιγμα των καταστημάτων την 1η Μαρτίου

Όσα είπε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.

Την επαναλειτουργία των καταστημάτων από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου με ταυτόχρονη παράταση των εκπτώσεων έως το τέλος του μήνα, ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Άνοιγμα της αγοράς με click in shop: Αγώνας δρόμου για τις εκπτώσεις

Υπενθυμίζεται πως οι χειμερινές εκπτώσεις τελειώνουν στις 28 Φεβρουαρίου ενώ από την έναρξή τους έως και τη λήξη τους, τα καταστήματα θα έχουν λειτουργήσει κανονικά μόλις 12 μέρες. Οι έμποροι εκτιμούν ότι φέτος θα απωλέσουν περίπου 3,5 δισ. ευρώ από τον περσινό αντίστοιχο τζίρο των 5,5 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, μεγάλος όγκος των προϊόντων που είχαν προμηθευτεί για διαθέσουν τη χειμερινή περίοδο, παραμένει απούλητος στα ράφια των καταστημάτων ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις, όσο συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας, αυξάνονται.

Εξαδάκτυλος: Κομμωτήρια και click away θα μπορούσαν να ανοίξουν 1η Μαρτίου

Στην επιστολή προς τον κ. Γεωργιάδη ο πρόεδρος, Σταύρος Καφούνης και το Δ.Σ του ΕΣΑ, σημειώνουν πως «λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει το εμπόριο και την συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων αδιάθετου αποθέματος, ειδικά στα προϊόντα μόδας, σας μεταφέρουμε το αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας για παράταση των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων 2021, έως το τέλος Μαρτίου».

Αγορά: Το άνοιγμα και οι εκπτώσεις έφεραν ουρές έξω από τα καταστήματα! 

«Η επαναλειτουργία των καταστημάτων από την Δευτέρα 1η Μαρτίου με ταυτόχρονη παράταση της εκπτωτικής περιόδου θα δώσει μια νέα ανάσα στην αγορά» τονίζουν οι έμποροι της Αθήνας και καταλήγουν: «αγαπητέ κύριε Υπουργέ, εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μας και αναγνωρίζοντας μέσα από την στενή μας συνεργασία την προσπάθεια που έχετε καταβάλει για την επιβίωση των επιχειρήσεων, αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστεί για να ικανοποιήσουμε το δίκαιο και χρήσιμο αυτό αίτημα».

Εκπτώσεις: Στο 50% οι τιμές και ο τζίρος την πρώτη εβδομάδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι έμποροι μέσα σε ένα εξάμηνο έχουν «χάσει» λόγω των περιοριστικών μέτρων τον τζίρο της Black Friday αλλά  και περίπου 2 δισ. ευρώ από τον Χριστουγεννιάτικο τζίρο. Για τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις ήλπιζαν ότι με ανοιχτά καταστήματα θα μπορούσαν να περισώσουν τον μισό περσινό τους τζίρο, όμως οι ελπίδες τους μετά το 3o lockdown εξανεμίστηκαν.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top