Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει η προθεσμία πληρωμής τους

Δείτε πώς θα καταθέσετε πινακίδες

Το ρεπορτάζ του Star για την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων και το πώς ο κορωνοϊός «χτύπησε» και την αγορά αυτοκινήτων- 30/12/20

Έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2021 από τους ιδιοκτήτες οχημάτων μετά και τη δίμηνη παράταση που έχει δοθεί.

Τέλη κυκλοφορίας: Όχι σε νέα παράταση από τον Σταϊκούρα

Έως το τέλος του μήνα οι ιδιοκτήτες θα μπορούν είτε να πληρώσουν τα τέλη είτε να καταθέσουν τις πινακίδες τους στη ψηφιακή πλατφόρμα myCAR για να αποφύγουν τα τσουχτερά πρόστιμα.

Τέλη κυκλοφορίας: Η προθεσμία πληρωμής και τα πρόστιμα

Τέλη κυκλοφορίας: Πώς γίνεται η πληρωμή 

  • με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής εφαρμογής (mobile banking)
  • με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF
  • με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

Πώς θα βρείτε τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να βρουν τα ειδοποιητήρια στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. 

  • Εάν διαθέτουν κωδικούς Taxisnet: επιλέγουν την κατηγορία Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας TAXISnet ή Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας
  • Εάν δε διαθέτουν κωδικούς Taxisnet: Πολίτες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις - φορολογικές υπηρεσίες - οχήματα - τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες δεν καταβάλλουν εγκαίρως τα τέλη κυκλοφορίας, θα τους επιβληθεί πρόστιμο, ίσο με το διπλάσιο ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας: Μέχρι πότε μπορείτε να καταθέσετε πινακίδες

Τι ισχύει για την κατάθεση πινακίδων

Τέλος, όσον αφορά στην κατάθεση των πινακίδων, γίνεται και αυτή ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα «myCAR» της ΑΑΔΕ. Οι ιδιοκτήτες, όταν ολοκληρώσουν τη διαδικασία, θα πρέπει να αφαιρέσουν τις πινακίδες από τα οχήματα τους και να τις κρατήσουν στο σπίτι τους.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top