Εφορία: Ποιες οφειλές παγώνουν και ποιες θα πληρωθούν έως τέλος Φεβρουαρίου

Εξετάζει περισσότερες δόσεις για τα χρέη της πανδημίας το ΥΠΟΙΚ

Παράταση 75 ημερών για επιταγές, μηδενικό ενοίκιο για Ιανουάριο-Φεβρουάριο σε κλειστές επιχειρήσεις και παράταση καταβολής ΦΠΑ ήταν μερικά από τα νέα μέτρα στήριξης του υπουργείου Οικονομικών, στη διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή / Πηγή βίντεο: Αντ1

Στον «πάγο» μπαίνουν οι δόσεις των ρυθμίσεων για πληττόμενες επιχειρήσεις και εργαζόμενους, λόγω του νέου lockdown στην Αττική, που ισχύει από σήμερα και έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να αναστείλει τις δόσεις Φεβρουαρίου για τις οφειλές, που έχουν ρυθμιστεί στην εφορία.

«Παγώνουν» για 75 ημέρες οι επιταγές

Έτσι, εργαζόμενοι, που είναι σε αναστολή εργασίας, και επιχειρήσεις, που είναι κλειστές με κρατική εντολή, θα έχουν τη δυνατότητα και για τον Φεβρουάριο, να μην πληρώσουν τη δόση ή τις δόσεις ρυθμίσεων τμηματικής εξόφλησης οφειλών, οι οποίες κανονικά θα πρέπει να εξοφληθούν έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Οι δόσεις των ρυθμίσεων του Φεβρουαρίου, που θα «παγώσουν», θα μετατεθούν για πληρωμή μετά το τέλος των υπολοίπων μηνιαίων δόσεων που ακολουθούν.

Ποιες οφειλές θα πληρωθούν έως τέλη Φεβρουαρίου

Έως το τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρωθούν:

-    η 8η δόση του φόρου εισοδήματος

-    η 6η δόση του ΕΝΦΙΑ

-    ο ΦΠΑ του Ιανουαρίου για τις επιχειρήσεις ,που τηρούν διπλογραφικά βιβλία

-    τα τέλη κυκλοφορίες του 2021.

Σημειώνεται πως στο υπουργείο Οικονομικών, εξετάζουν το ενδεχόμενο για περισσότερες δόσεις ή άλλες διευκολύνσεις για την εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών της πανδημίας, για όσους έχουν πληγεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top